Szekeres Viktor

Az amerikai mozizók pikkelnek a törpékre

Míg például az Alvin és a mókusok második része hozta ez első rész szintjét bevétel tekintetében, addig a Hupikék törpikék kettő nézettsége meglepetésre meg sem az előzmény teljesítményét.

Nem jött be a papírforma és Amerikában nem debütált túl jól a Hupikék törpikék 2 (The Smurfs 2). A 105 millió dollárból készült filmet persze valószínűleg nem kell félteni, hiszen a világ többi részén az első epizódhoz hasonlóan vélhetően aratni fog. Míg 2011-ben a 110 millió dollárba kerülő első rész 35,6 millió dolláros nyitóhétvégével debütált hazájában, addig a 105 milliós folytatásnak csak 18,2 millióra futotta az első becslések szerint, mely a szerdai és csütörtöki eredménnyel együtt is 27,7 milliós bevételt jelent Amerikában. Mindez csak a harmadik helyre volt elegendő a hétvégi amerikai mozis bevételi listán.

Két éve a Hupikék törpikék Amerikában 142 millió dollárig jutott el, de a Sony azért rendelte be már jó ideje a harmadik részt is, mert a nemzetközi, azaz Amerikán kívüli bevétel kiugró, 421 milliós volt. Becslések szerint a második epizód nagyjából ugyanennyit teljesíthet (az első hétvégén 52,5 milliót termelt a többi országban), 2015-ben pedig jöhet az újabb folytatás, vélhetően egy cseppet alacsonyabb büdzsé kíséretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!