Szekeres Viktor

Érkezik A tetovált lány-tévésorozat

Az eredeti svéd filmek, valamint az amerikai feldolgozást követően végre mi is láthatjuk a Millennium-trilógia, majdnem két órával kibővített változatát, mely tévésorozat formájában készült el.

A VIASAT3-nak köszönhetően július 31-én mi is láthatjuk a Millennium-trilógiából készített svéd tévésorozatot. A hat darab 90 perces epizódból álló széria A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, valamint A kártyavár összedől című filmek egyenként három órásra bővített verzióiból áll össze. Mindez azt is jelenti, hogy akit zavart, hogy a mozis változatban meglehetősen egyszerűsítették a Stieg Larsson-féle regény történetét, az most valamilyen szinten vigasztalódhat.

A 2009-ben forgatott A tetovált lány pár éve hatalmas sikert aratott világszerte, s több, mint 100 millió dollár bevételt hozott, melyhez tízmillióval Amerika járult hozzá. Később David Fincher elkészítette a film feldolgozását, mely remekül sikerült, s nem csak a kritikusok, hanem a nézők is igencsak kedvelték - az IMDb-n szokatlan módon még mindig egy hajszállal jobban áll, mint az eredeti alkotás. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy A tetovált lányt követő epizódok iránti érdeklődés visszaesett, a második rész világszerte 67, míg a záró film 43 millió dollár bevételt hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    a svédek is leegyszerűsítették, főleg a második és harmadik részt.