Szekeres Viktor

Még egy Fehér Ház-elfoglalós akciófilm érkezik - itt az előzetes

Roland Emmerich is elkészítette saját Fehér Házas akciófilmjét, amely főszerepét Channing Tatum és Jamie Foxx fogja játszani. A White House Down amerikai premierjére június végén fog sor kerülni.

A Sony rutinosan addig nem kezdte el reklámozni nyári, Fehér Ház-elfoglalós akciófilmjét, amíg a Film District Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) című darabja bemutatásra nem került. A Gerard Butler főszereplésével készült mozi remekül teljesített a jegypénztáraknál, még az ötödik Die Hardot is lenyomta nézőszám tekintetében. A nagy kérdés, hogy a Roland Emmerich rendezésében készült White House Down képes lesz-e megismételni (vagy felülmúlni) ezt a szereplést, vagy a közönségnek bőven elég egy film a témában.


Hasonló témát emlegetünk, de az már az előzetesből kitűnik, hogy a Támadás a Fehér Ház ellen és a White House Down meglehetősen különbözni fog egymástól, például abban, hogy míg az egyik filmben az ellenség ázsiai származású, addig a másikban amerikaiak választják az erőszakos utat. A White House Down, mely június 28-án került az amerikai mozikba, Channing Tatum és Jamie Foxx főszereplésével készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #13
    Csukott szemmel lovoldozes kiraly.:))
  • Ender Wiggin #12
    Ninc sitt szó benézésről és nem másoltam. A wiki listáján van vagy 150 film. Ezeket az elmúlt évek kiadásai alapján írtam össze. Nincs sok gáz. És nem arról van szó, hogy a nagy számok törvénye szerint előfordul a hasonló téma, hanem arról, hogy sokszor teljesen azonos témában egy évben ad ki két filmet két stúdió. Van, amikor hajmeresztő az egyezés, van, amikor a sztori fő szálai egyeznek, csak a részletek térnek el.
    Nem egymás sikereit másolják, mert a két film azonos intervallumban készül. Úgy látom egyszerűen képtelen vagy megérteni a különbséget az általam felvetett probléma és az ide egyáltalán nem tartozó dolog között, amit erőltetni szeretnél.
    Pár véletlen mi (itt ott még a film címét sem voltak hajlandók megváltozatatni, apám, mekkora véletlen lehet)? Jó fej vagy. Mi mást szoktál még a véletlennel magyarázni?
  • kalapos01 #11
    Elsiklottál a mondandóm lényege fölött, ami egyébként erre a filmre vonatkozott. Én is azt írtam, hogy egy csomó hasonló sztorijú szkript készül.

    De ha már névsorolvasás van, akkor miért a kivételeket írod, amik közül a többség függetlenül készült egymástól? Ezerszer több jó példa van, amikor egy stúdió a másik sikerét másolja. Ezeket onnan lehet megismerni, hogy az egyik film már sikert arat, amikor a másikat elkezdik csinálni. És van a bemutatóik között 1-2 év. Azokat kéne sorolni, nem pár véletlent.

    Oh, the humanity...
  • kalapos01 #10
    Nem akarom elhinni, hogy 20 évből sikerült 20 példát mondanod...:))) Mondok neked, ha kell még 100-at.

    Ugye most csak viccelsz? Vagy azt akarod, hogy soroljak fel 500 filmpárt, aminek nincs köze egymáshoz? És akkor nekem lesz igazam? Sőt, ha mondok egy plusz címet máris sokszorozódik a kombinációk száma. (Ráadásul, ha már másolsz, akkor gondolkozz, mert akadnak gázos benézések is a listában. Uhh...)

    Teljesen természetes, hogy olykor előfordulnak hasonló témák. Sőt, törvényszerű, hogy vannak, amik ugyanakkor készülnek. (És azt is elárulom, hogy ennél sokkal, de sokkal több egyezés lenne, csak nem egy filmtervet lefújtak az egyezés miatt. Istenem, akad, amit nem mondanak le. De általában nem mernek versenyt bevállalni.)

    Ez így elég Móricka elképzeli-dolog, ennél azért komolyabban kéne törnöd a fejed. :)
  • Ender Wiggin #9
    Sőt, a Flight 93 lenne inkább a United 93 párja, helyesbítek.
    Még a wikinek is van ilyen listája, tehát feltűnt másoknak is:

    The Jackal/The Assignment
    Prince of Thieves/Robin Hood
    Melancholia/Another Earth
    Friends With Benefits/No Strings Attached
    stbstbstb.
  • Ender Wiggin #8
    kalapos, ekkora arrogancia azt feltételezi, hogy mindenre van válaszod.
    nem az volt a felvetés, hogy azonos időben írták őket, hanem, hogy miért azonos időben forgatták és adták ki őket. Két stúdiónak pont akkor jut eszébe ugyanarról filmet forgatni? Hm?
    A lista nem teljes, még bőven lehetne találni ilyen párokat, ami azt bizonyítja, hogy ez több, mint véletlen.

    Antz/Bug's Life
    Tomb Stone/Wyatt Earp
    Deep Impact/Armageddon
    Zodiac/The Zodiac
    K-9/Turner and Hootch
    Volcano/Dante's Peak
    The Illusionist/The Prestige
    Joan of Arc/The Messenger: The Story of Joan of Arc
    Prefontaine/Without Limits
    Chasing Liberty/First Daughter
    Night of the Headless Horseman/Sleepy Hollow
    Phone Booth/Liberty Stands Still
    Iron Eagle/Top Gun
    Leviathan/Deep Star 6/The Abyss
    1492: Conquest of Paradise/Christopher Columbus: The Discovery
    Mirror, Mirror/The Huntsmen And Snow White
    Mission To Mars/Red Planet

    és akkor az azonos esemény két aspektusát feldolgozó, azonos évben készült
    World Trade Center/United 93
    Saving Private Ryan/Thin Red Line-t már nem is említem...
  • kalapos01 #7
    Oké, régen láttam, de az egyik lényege a kiképzés volt meg a szedettvetett csapat és a hősi meteortérítés, a másikban meg családi dráma, elijah wood, felhőkarcolón összeborulás volt a középpontban. Ennyi rémlik, de máshol voltak a fő pontok.
  • AZUL #6
    hát a közös szál a pusztító meteor volt. ebben kiegyezhetünk... de a többivel vitatkoznék....
  • kalapos01 #5
    Izé, láttad te a filmeket? Mindkettőben volt meteor, de teljesen másról szóltak.
  • morden2 #4
    Ez olyan, mint anno Deep Impact és az Armageddon esete, kvázi ugyan azt a filmet leforgatták...