Szekeres Viktor

Megszületett az év első igazi sikerfilmje

Ahogy az várható volt, az Óz, a hatalmas megszolgálta több, mint 200 milliós büdzséjét és az év legerősebb nyitányát szállította Amerikában. Kérdés, hogy az elkövetkező hetek bevételei hogy alakulnak.

Bár a Disney 80 milliós nyitóhétvégét remél(t) az Óz, a hatalmas (Oz The Great and Powerful) premierjétől, s ez nem biztos, hogy meglesz, Sam Raimi filmje még így is jókora bevételt szakított Amerikában, magasan az év legjobb nyitányát produkálta. Eddig az év legsikeresebb filmje az amerikai piacon a Személyiségtolvaj volt, mely 34,5 milliós start után jelenleg 112 millió dollár bevételnél tart. Az Óz, a hatalmas 24,1 millió dollár bevételt termelt pénteken, ami a hétvége tekintetében akár 75, de akár 90 milliósra is nőhet.

Minden attól függ, s ez pár órán belül kiderül, hogy mennyire voltak telítettek a pénteki előadások és mennyire kezeli az alkotást családi filmként Amerika. Ugyanis, ha a film a tavalyi John Carter útját követi, akkor nagyjából 75 millióig jut el vasárnap estéig. Ha viszont nagyon erős lesz a családok jelenléte a közönségben, mint az ugyancsak tavaly tavaszi Lorax esetében, akkor egy nagy szombati emelkedéssel akár a 95 millió is meglehet a filmnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #2
    Ha valaki olvas/néz róla kritikát mindjárt nem nézi meg semmi pénzért :D
  • Zoliz #1
    Hát én meg nem nézem ezt az izét..