SG.hu

Hálózatépítő céget vett a BTel

A Business Telecom megvásárolta az informatikai fókuszú, távközlési hálózatépítéssel és üzemeltetéssel, irodai helyi hálózatok működtetésével, valamint webfejlesztéssel foglalkozó NetCore Technologies Kft-t.

Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója a szinergiák kihasználását, az üzemi eredmény további javulását és a BTel szintjén is érzékelhető árbevétel-növekedést vár az akvizíciótól. A kiadott közlemény szerint az alternatív szolgáltató saját technológiai cégre építve nemcsak nyereségesebben tudja üzemeltetni saját hálózatát, de új, komplex vállalati termékeket is képes kifejleszteni, amelyekkel új szolgáltatási szegmensbe léphet, jelentősen erősítve piaci pozícióit.

„Jelentős állomás a BTel fejlődésében a legutóbbi akvizíció” – jelentette ki Takács Krisztián, a BTel elnök-vezérigazgatója. – „Több, ügyfélszám-bővülést célzó tranzakció után most egy olyan céget vásárolt fel a BTel, amely erős technológiai potenciált hordoz és nagy mértékben hozzájárulhat a cégérték növeléséhez, hiszen ezáltal az elsősorban vállalati ügyfélkörnek nyújtott szolgáltatásaink portfólióját tudjuk költséghatékonyan bővíteni.”

A Business Telecom Nyrt. által megvásárolt szerencsi székhelyű cég, a NetCore Technologies Informatikai Kft. 2,5 éve működik együtt a BTellel a szerencsi kistérség BTel-tulajdonban lévő távközlési hálózatának tervezésében, kiépítésében, üzemeltetésében és karbantartásában, és egyben az alternatív szolgáltató értékesítési és ügyfélszolgálati partnere. Az együttműködés következő lépéseként 2011 óta a komáromi térségben épített és üzemeltet hálózatot a BTel számára; jelenleg a cég üzemelteti a BTel teljes magyarországi gerinchálózatát. A tranzakciót követően a távközlési hálózatépítéssel és üzemeltetéssel, irodai helyi hálózatok működtetésével, valamint webfejlesztéssel foglalkozó informatikai cég 2013 márciusától BTel Technologies Kft. néven működik tovább.

„Az akvizíció két szempontból is stratégiai értéket hordoz” – emelte ki Takács Krisztián. – „A BTel saját tulajdonú hálózatát ezzel teljes mértékben saját kapacitással kezelheti, így e tevékenységek önköltsége csökken és javul az eredményesség. A gazdaságosság mellett pedig új kompetenciákként jelennek meg a belső hálózati, a biztonságtechnikai és a felhőalapú megoldások, fejlesztések. A BTel ezzel új, elsősorban vállalati szolgáltatási szegmensbe lép be, ami az árbevételét növeli.” A BTel saját tapasztalatai szerint a teljes körű vállalati infokommunikációs szolgáltatásokra komoly piaci igény mutatkozik. Az ezen a területen végrehajtott pozícióépítés révén újabb lehetőségek nyílnak meg a vállalat számára.

A NetCore Technologies Kft. 2012-ben közel 250 millió forint árbevételt ért el; az akvizíciót követően a cég a BTel 100 százalékos tulajdonába és teljes konszolidációs körébe kerül. A felek a szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!