Szekeres Viktor

Meglepetés film nyeri az Oscar-díjat?

Minden jel arra mutat, hogy meglepetés születhet az Oscaron, hiszen egy hónapja még senki nem hitte, hogy Az Argo-akciónak esélye lehet, most viszont a legnagyobb esélyessé lépett elő.

Egyre érdekesebbé válik az Oscar-verseny, ugyanis hétvégén az angol filmes akadémia, a BAFTA is megrendezte saját díjátadóját, melyen már cseppet sem meglepő módon ismét csak Az Argo-akció diadalmaskodott. Ben Affleck filmje nem csak a legjobb alkotás lett, hanem a legjobb rendezésért és legjobb vágásért járó díjat is elvitte. Ami azt is jelenti, hogy a film és Affleck az Oscar-jelölések bejelentése óta szinte minden rangosabb elismerést megszerzett.

Mindez pedig azért hordoz magában érdekességet, mert sokak meglepetésére Affleck hiába jelölték filmjét a legrangosabb Oscarra, rendezői nominációt nem kapott. Márpedig az Oscar álmoskönyve szerint ez nem jelent jót, ugyanis mostanában nagyon ritkán fordult elő olyan, hogy a legjobb film szobrát olyan alkotás nyerte el, melynek rendezőjét nem jelölték az elismerésre. Legutóbb ilyenre példa a Miss Daisy sofőrje volt 1990-ben, mely úgy lett a legjobb film, hogy rendezője Bruce Beresford teljesítményét nem ismerte el az amerikai filmes akadémia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chris05 #1
    Nekem nagyon hosszúnak és kiszámíthatónak tűnt.