Szekeres Viktor

Itthon nem érdekelt sok embert az Oscar nagy esélyese

Az idei Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese a Lincoln mellett A nyomorultak című musical, mely itthon azonban csalódást keltő teljesítménnyel mutatkozott be a mozikban.

Miközben a Pi élete és A hobbit: Váratlan utazás több, mint 100 millió forint bevételt ért el előző hétvégén a magyarországi mozikban, az új filmek már közel sem szerepeltek ilyen fényesen. A három nagyobb premier közül legjobb A nyomorultak című musical kezdett, de a 28 370 néző és a 35 milliós bevétel mindenképp csalódást keltőnek számít, főleg, ha az előző nagy dérrel és durral beharangozott éneklős film, a Mamma Mia! nyitányát nézzük, mely végül premierje évének legnézettebb filmjévé vált itthon 750 ezer jegyvásárlóval.


A harmadik helyen bemutatkozó A nyomorultak mögött a Végzetes hazugságok kaparintotta meg a következő helyet a premierek közül. A Richard Gere nevével fémjelzett mozi a hatodik helyen nyitott 17,5 millió forinttal és 12 828 nézővel. A harmadik nagyobb bemutatóra, a nyolcadik helyen debütáló Lánybúcsúra csak 7 984 jegyet vásárolta a hazai közönség, ezzel valamivel több, mint 10 millió forint bevételhez juttatva a multiplexeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #4
    Megjelent az iPhone 6?
  • Béka Benő #3
    Ehun van-e az igazi nyomor ! Budapest 2012 December. Ezek után minek menjük moziba ?

    Ezért a képért járna az igazi Oscar-díj !
  • Nyiri #2
    Ez most komoly volt? :) Remélem viccelsz. Mármint hogy a Nyomorultak történetével kapcsolatban.
  • Hirvaer #1
    Gondolom sok embernek csak körbe kell nézni a környezetén, ha igazán nyomorultakat akar látni; így miért is menne moziba, az "élményért"?