Szekeres Viktor

Broadway-előadások a magyar mozikban

2013-ban a négy legsikeresebb, többszörösen díjazott Broadway musicalt HD-minő‘ségben, eredeti hanggal, felirat nélkül fogják bemutatni a hazai mozik közül kettőben.

A mozis opera- és balettközvetítések mellett idén a színházi közvetítések is egyre sikeresebbé váltak - elég csak a londoni, Danny Boyle-féle Frankenstein ismételt vetítéseire gondolni. Nos, úgy néz ki, hogy a jövőben már Broadway-musicaleket is láthatunk rendszeresen pár hazai filmszínházban. A budapesti Puskin moziban január 23-án a Jekyll & Hyde: The Musical, február 20-án pedig a Putting It Together lesz látható, míg az ugyancsak fővárosi Corvinban február 12-én a Memphis, 26-án a Smokey Joe’s Café, míg március 12-én és 26-án a már említett Jekyll & Hyde és Putting It Together.

A 2010-es év legjobb musicalének választott Memphis az 50-es évek Amerikájában játszódik, szívmelengető‘ történet egy fehér rádiós DJ és egy karizmatikus fekete bőrű énekesnÅ‘ találkozásáról, akik örökre megváltoztatják a zenét. Az itthon is játszott Jekyll & Híde: The Musical új szemszögből mutatja be a jó és rossz harcát. A Knight Rider és Baywatch sztárja, David Hasselhoff e musical címszerepében debütált a Brodway-n. A Putting It Together a Broadway leghosszabb ideje futó darabja, mely válogatás a zeneszerző/szövegíró Stephen Sondheim humoros és megrendítő‘ darabjaiból, míg a Smokey Joe's Caféban Jerry Leiber és Mike Stoller közel 40 dala hangzik el különböző‘ énekesek elő‘adásában - itthon az eredeti, Tony-díjra jelölt szereposztással lesz látható a produkció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #1
    Na..Viktor..ez egy hír..tetszik és újdonság nekem...remélem a Pókembert is elkapják majd..esetleg így kap egy dvd kiadást is valahol a világon,ha már rögzítették?