Szekeres Viktor

Amerikában is rekordot döntött az új James Bond-film

Amerikában is remekül kezdett a 007 - Skyfall című új James Bond-mozi, mely nem elég, hogy az eddigi legjobb Bond-nyitányt produkálta, hanem az éves toplistán is a negyedik helyet szerezte meg.

Úgy tűnik, hogy A Quantum csendjének gyengébb fogadtatását követően nem csillapodott a James Bond-láz Amerikában sem, ugyanis a 007 - Skyfall minden idők legjobb Bond-nyitányát produkálta. A 200 millió dollárból készült akciófilm 88,4 millió dollár bevételt hozott a hétvégén, amivel könnyedén múlta felül az előző csúcstartót, A Quantum csendjét, mely 67,5 millióval nyitott pár éve. A nyitány egyébként az év negyedik legerősebb kezdése volt eddig Amerikában A bosszúállól, A sötét lovag: Felemelkedés és Az éhezők viadala mögött. Sőt, ha a novemberi premiereket nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy ilyen erősen mindössze hat film nyitott ebben a hónapban: 2 Alkonyat- és 4 Harry Potter-mozi.

Annak ellenére, hogy nem IMAX-formátumban forgatták a filmet, az amerikai hétvégi bevétel 14%-a, 12,75 millió dollár IMAX-mozikban képződött, ami remek aránynak számít. A felmérések alapján a 007 - Skyfall a férfiakat érdekelte jobban, minden 10 mozizóból 6 férfi volt. Ami érdekes, hogy a tiniket ezúttal nem érdekelte James Bond, a nézők 75%-a ugyanis 25 éven felüli volt, pedig ez az arány az előző résznél még csak 58%-os volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #6
    Ma megnéztem sajnos : überfos, de tényleg. Senkinek nem ajánlom. Sztori jó lenne , ezen felül kb. 2 jelenet van ami jó többi hatalmas nulla. Fantáziatlan, nem pörgős, "kifulladt" film lett.
  • Zombee #5
    Azért a Bond filmeknek soha nem volt sok közük a valósághoz, az egy kalandos akciófilm, ahol egy szuperkém mindenféle megalomániás gonosztevőkkel küzd. Szórakoztató akciófilm nem lehet valóságos és elgondoltató.
  • sandor8206 #4
    nálam 5/10, egyszernézős
  • AZUL #3
    személy szerint én jobban szeretem azokat a filmeket, legyen az akár JB, ahol a valóságtól kevésbé rugaszkodnak el... jó, ebben a filmben is akadt egykettő amin majdnem felszisszentem, hoyg nna... de könyörgöm, hol van ez egy brosnan vagy dalton, vagy moore féle giccsparádétól? lehetett volna kicsit akciódúsabb talán, vagy kicsit több gondolkodnivaló, de a maga módján, ez messze a legjobb JB film, pontosabban a craig féle bond pontosabban...
  • Papichulo #2
    Ezt mar megbeszeltuk, hogy sok embernek sokfele James Bond kep alakult ki benne. A fiatalabbaknak jobban bejott ez a film es stilus.

    Mindazonaltal nekem sem tetszett maradektalanul a film, tobbek kozt hianyoltam belole a regebbi filmek monumentalizmusat... a legvege azert adott okot egy kis remenyre.
  • Kelta #1
    Hát nem tudom mitől vannak elájulva, ilyen vacak unalmas rossz Bond filmet még nem láttam, ez egy "zs" kategóriás Bourne film utánzat volt, semmi nem volt benne ami a legendás Bond-ra utalna...egy fejsze fejű tuskó, aki ratyi ráadásul, semmi elegancia, semmi sárm, és angol gentlemanság...

    Ez nem Bond volt, csak egy szimpla akciómozi, annak meg uncsi, és sötét....