Szekeres Viktor

Végre elkészülhet az egyik legjobban várt képregényfilm

Lehet, hogy mégiscsak lesz valami a Y: The Last Man, azaz az Y, az utolsó férfi című képregény mozis feldolgozásából, ugyanis a majdnem tíz éve tervezett film gyártója már a rendezőt keresi.

Az ember nem hisz a szemének, amikor a Vulture hírét olvassa, főleg ha képregény-rajongó. Ugyanis a lap információi szerint a New Line Cinema végre úgy döntött, hogy elkészíti a Y: The Last Man, azaz az Y, az utolsó férfi című képregény mozis adaptációját. A projektet már elég régóta tervezgetik, de nemrég eltűnt a süllyesztőben, azonban a hírek szerint a stúdió képviselői nagyon elégedettek a Matthew Federman és Stephen Scaia által írt forgatókönyv vázlatával, és prioritásukká is tették a projektet, s már a rendezőt is elkezdték keresni.

Az Y, az utolsó férfi adaptációjával kapcsolatos hírek majdnem tíz évvel ezelőtt jelentek meg először, azóta nem egy írót és rendezőjelöltet járt meg a filmterv, legutóbb két éve DJ Caruso, a kiszemelt rendező hagyta ott a projektet, mivel az nem haladt semerre. Az Y, az utolsó férfi történetére valamilyen szinten lehet következtetni a címből is: egy olyan világban játszódik, melyben hirtelen minden hímnemű élőlény elpusztul - kivéve persze a főhőst és majmát. A történet egy része itthon is megjelent képregény formájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #9
    Azt nem tudom, hogy tudnák az egész történetet egy filmbe belesüríteni. Még három is kevés lenne hozzá. Inkább egy olyan HBO-s sorozatként tudnám elképzelni.
    A történet jó, ha azt dolgozzák fel nem lenne vele baj, de hogy egy mozihoz mennyit butítanak rajta,... na az kérdéses.
    A főhős egy tökátlagos csávó, aki hirtelen belecsöppen ebbe a posztapokaliptikus környezetbe, ami az általános férfifantáziát megmozgató képzelettel ellentétben nem annyira szivmelengető környezet. Lényegében páran védik mégtöbben ki akarják nyírni és annál is többen meg akarják kaparintani. Gyakorlatilag egy több országon átívelő folyamatos menekülés. Több vér folyik benne mint más...
  • Hoz_Hun #8
    Nem lehet hogy ERRE a filmre gondolsz (Szexmisszió (1984)). Jó kis lengyel film volt. :D

    Az "Y, Az Utolsó Férfi"-nek semmi köze hozzá. A kezdő motivum (férfiak kihalás) ami hasonló. A képregény amúgy sem vígjáték.
    És semmi köze a Merle "Védett férfiak"-jához sem. Az megint egy totálisan más történet.
  • Hoz_Hun #7
    Én még angolul elolvastam az egész képregényt és nagyon érdekes. Nincs tele szexel meg pornóval, ha valaki erre számít. Amúgy ajánlom, mert jó.

    Ez a "egyik legjobban várt képregényfilm" valóban nem helytálló. Nem tudom külföldön mennyire várják, de nálunk tuti alig ismert. Ha jól emlékszem olyan 63 rész körül van a teljes (van eleje, közepe és vége, szóval nem egy végtelenített Pókember stb), amiből nálunk megjelent vagy 6 a Vertigo-ban évekkel ezelőtt. Azóta nem is tudom mivan vele itt nálunk.
  • Magiszter #6
    Az eddig posztolóknak:
    Szekeres Viktornál minden film ami megjelenik, vagy tervbe van véve megkapja az "Egyik legjobban várt " jelzőt. A legdurvább, legütősebb, legjobban várt, leges-leges-leges-leg....stb... Ez egy újságírói fordulat akar lenni, amivel becsalja az olvasókat. Mellesleg elég elcsépelt.

    A filmről. Emlékszem még 100 évvel ezelőtt láttam egy olyan filmet ami erről szólt, de nem fogott meg túlságosan. Maga az ötlet érdekes, hogy már csak egy nemzőképes hím egyede maradjon a Földnek (hogy milyen pornót lehetne forgatni belőle :D ), a kérdés csak az: hogyan építik fel a történetet és vezetik le a cselekményt. Lehet belőle jó és elképesztően rossz filmet is csinálni. Láttunk már jó ötleteket füstbe menni a rossz rendezés miatt.
  • Prof William #5
    Én történetesen tudom hogy mi az a Y, és olvastam is anno de nem nyűgözött le annyira hogy a "Egyik legjobban várt képregényfilm" titulust megkapja.

    De idekattintottam szóval az SG nyert.
  • Omega #4
    Így kell címet adni, oszt lesz sok olvasó.
  • Axlkenobi #3
    Érdekesség, hogy DJ Caruso annak idején Shia LaBeouf-ot képzelte el a főszerepre, ugye vele forgatta a Disturbia-t és a Sasszemet is.

    Én bírom a gyereket, jó színész, de azért örülök, hogy nem ő lesz az utolsó férfi a Földön. :-D
  • Zombee #2
    Szerintem a Bosszállók 2-őt kapásból többen várják, mint ahányan az Y-t ismerik (én sem hallottam még róla). Lehet, hogy minőségi sztori, de szerintem arra a sorsra juthat könnyen, mint a Watchmen vagy a Kick/Ass, szóval én óvatosan bánnék a költségvetéssel. Szerencsére a Kick/Ass-t viszonylag konszolidált költségvetésből forgatták, ellentétben a Watchmennel, bár egyik se nagyon térült meg tudtommal.

    Amúgy ilyen férfikihalós film már készült 1984-ben Lengyelországban. Ez a zseniális Szexmisszió.
  • Svlad Cjelli #1
    Birom ezt a dramai cimet.

    1000 emberbol talan 1 tudja mi az a Y, de Viktor szerint ez a legjobban vart kerpegeny adaptacio, a tobbi keszuloben levo 4 az kozel sincs ehez.

    Jaj apam...