Szekeres Viktor

Valóságos erőszakorgia lesz a Resident Evil 5-ben

Elég erőszakosra sikeredett a Resident Evil-filmsorozat ötödik epizódja, de azért az új Silent Hill-film sem panaszkodhat. Mindkét film megkapta a legmagasabb kommersz korhatárt.

Amerikában az MPAA korhatár-besorolásért felelős tagjai ismét kemény munkanapon vannak túl, ugyanis megnéztek négy bemutatásra váró filmet, hogy azokat még időben korhatárral tudják ellátni. Ezúttal nem volt nehéz dolguk, hiszen az egyik film a Resident Evil: Retribution volt, melyet itthon A kaptár: Megtorlás címen láthatunk majd. Az Amerikában szeptember 14-i premierrel rendelkező akciófilm R-es korhatár-besorolást kapott az MPAA-tól, az indoklás szerint azért, mert a filmben végig erőszakos jeleneteket mutatnak.

Az MPAA erre a feladatra kijelölt tagjai megnézték a Silent Hill: Revelation 3D-t is, mely odakint október 26-tól lesz látható, de a népszerű videójáték sem úszta meg R-nél enyhébb korhatárral, köszönhetően az erőszaknak, a felkavaró képeknek, pár csúnya szónak, valamint egy röpke meztelenségnek. Ugyancsak R lett a jussa a The Factory című thrillernek, melyben erős az erőszak jelenléte (több, mint az új Silent Hillben, de kevesebb, mint a Resident Evil 5-ben), ebben a filmben is jelen vannak a felkavaró képek, s a szereplők szinte megállás nélkül nyomdafestéket nem tűrő módon beszélnek, ráadásul a szexuális töltete is elég erős.

Hogy ne sajnáljuk az MPAA-tagokat a sok látott borzalom miatt, arról a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak (Hotel Transylvania) című animációs film gondoskodott, hiszen a sok R-betű után ez csak PG-t kapott, azaz nem a legenyhébb korhatárt, de mindenki megnézheti, csak épp a legkisebbeknek szülői kíséretet írnak elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #12
    Ezzel egyet tudok érteni.
  • Zombee #11
    A Doom egészen addig szórakoztató volt, amíg rá nem jöttem, hogy nem fogok többet kapni annál, mint amit az elején látok. Alig volt benne szörny, tökmindegy hogy mutáns vagy pokolbéli-e, egy-két imp és egy pinky demon nem túl sok. Az addig rendben, hogy a Doom 3 a film alapja, és abban sem hemzsegtek a szörnyek, de ennél azért több volt, ráadásul igencsak lehangoló volt, hogy a végén Karl Urbannak csak egy picit felturbózott Rock-al kellett megküzdenie, semmi komoly főellenség. Az sem tett jót azért a filmnek, hogy az eredeti pokolátjárós sztori helyett mezei vírusfertőzés okozta az egész bajt.
  • tmk #10
    Nagyon helyes h R-es kategoriát kaptak, ki a fran nézné meg PG13-al.
    Mindkét film várós és moziban nézős
  • Wittgen #9
    ebben van igazság, de egy részük még így is tud szórakoztató lenni. Pl utáltam, hogy a Doom-ot elszúrták a játékhoz képest, mégis moziban szórakoztató volt. Ettől függetlenül mégis támogatnám egy normális reboot elkészítését.

    Meg 1-2 stúdió is jobban járt volna szerintem, ha pl Dungeon Siegge Boll-film helyett Boll nélküli minisorozatot csináltak volna a TV-k számára...
  • Mat666 #8
    "Nem az a legnagyobb baja az ilyen játékadaptációknak, hogy a játék hangulatát nem sikerül mindig eltalálni, és sokszor változtatnak is a történeten, hanem az, hogy mint önálló film sem állják meg a helyüket."

  • Zombee #7
    A baj csak az, hogy pl. a negyedik rész akkor se volt jó, ha a játékokkal nem hasonlítgatjuk. Én pl. nem hasonlítgatom, életemben talán fél órát játszottam RE játékkal, 10 percet a 3. résszel, de kiléptem a pocsék kamera miatt, a maradék időt meg az 5. résszel, azt a grafika tartotta meg tovább, de azt sem erőltetem a továbbiakban. Az első film egész jó volt, a 2. részre nem emlékszem, de az sem volt vészes, a 3. emlékeim szerint lekötött, bár maradandónak azt sem nevezném. A 4. filmet pár hónapja néztem meg, az egyszerűen pocsék volt, végig olyan érzésem volt, mintha nem mozifilmet néznék, csak valami DVD-s olcsó posványt.

    Nem az a legnagyobb baja az ilyen játékadaptációknak, hogy a játék hangulatát nem sikerül mindig eltalálni, és sokszor változtatnak is a történeten, hanem az, hogy mint önálló film sem állják meg a helyüket.
  • Wittgen #6
    Ezt a RE film is olyan, amit moziba fogok megnézni :D
    Persze az új SH film is megér majd egy mozijegyet számomra...

    Én már rég el tudtam vonatkoztatni a RE filmek esetében attól, hogy vajmi kevés közük van a játékokhoz.
  • Justil #5
    Egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal. Az első rész egész klassz, a többi szép sorban haladva egyre minősíthetetlenebb.
  • mg1992mg #4
    Köszönöm, hogy a korom miatt lenézel :) Elég sok filmet láttam már ahhoz, hogy tudjam melyik a jó, és melyik a nem jó. :) De azért köszi, hogy elítélsz. :)

    Nézd csak meg, aztán ess majd pofára, nekem a 2. rész is már zagyvaság volt, hogy Nemesis-nek hirtelen érzelmei lettek. Ott fogtam a fejem. A 3 szimplán unalmas volt, a 4. meg nem akart átvenni a Resident Evil 5-ből (játék), de megtette, és mindamellett szánalmas is lett, a Wesker fight-ot a végén leszámítva.

    Szóval nem várok sok jót az 5. résztől sem. ;) Tapasztalatból beszélek.

    Az első rész volt még jó úgy-ahogy, ott érezted, hogy nem akciófilmet meg Jovovich nyújtózkodásokat akartak mutatni az embereket szuper erővel meg miegymás, hanem az az igazi zombis film. :)
  • tomboy013 #3
    Az első rész tényleg jó volt. De a többit csak akkor ajánlatos megnézni, ha gyorsan akarsz valamit unalomelűzésből nézni és jobb nem jut az eszedbe.