Szekeres Viktor

Itt az Oszama bin Láden-mozifilm plakátja és előzetese

Minden bizonnyal rengeteg vitát fog kiváltani a Zero Dark Thirty - nem csak a premierjét követően, hanem még azt megelőzően is. A kényes téma ugyanis sokakat sápítozásra fog késztetni.

Megnézed a Zero Dark Thirty-t?
  • Igen, kíváncsi vagyok rá.
  • Csak ha nagyon jók a kritikák.
  • Nem igazán érdekel.
  • Nincs az az isten, hányom kell.
Múlt héten bemutatásra kerül a Kathryn Bigelow rendezésében készülő Zero Dark Thirty című háborús dráma első előzetese. Sőt, az előzetes mellett egy plakát és pár hivatalos jelenetkép is kijött a filmhez - utóbbiakat itt lehet szemügyre venni. A film forgatókönyvét az a Mark Boal készítette, aki az ugyancsak Bigelow által rendezett A bombák földjént írta. Ez mindössze a harmadik szkriptje, e két film előtt mindössze az Elah völgyében című katonai drámában kapott írói kreditet.


A korábban csak cím nélküli Oszama bin Láden-projektként emlegetett alkotás Amerikában karácsony előtt pár nappal, egész pontosan december 19-én kerül bemutatásra a mozikban - a hazai premierről még nincs hír, de várhatóan az Oscar-szezonban, azaz januárban vagy februárban mi is láthatjuk. A Zero Dark Thirty szereplőgárdájában nincsenek sztárok, azonban jó pár ismert és elismert színész is benne lesz a filmben, mint például Joel Edgerton, Jessica Chastain, Edgar Ramirez, Mark Strong, Kyle Chandler, Nash Edgerton, Jennifer Ehle, Harold Perrineau ésd Frank Grillo. A történet természetes a terroristavezér megöléséről fog szólni, tehát valós események ihlették.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garou #10
    Ezt is Bigelow rendezi, szinte kizárt, hogy újra nyerjen a rendezésért vagy a legjobb filmért Oscart ilyen rövid időn belül.

    Megint keménykedős macsós férfias mozi lesz szerintem ez is, mint a Bombák Földjén. A politikusok talán majd jól elbazseválnak valamit, de semmi baj, a hős amerikai katona új családja a sereg és a bajtársak, és ők azért majd hozzák a meccset.

    Várható volt egy ilyen mozi, most még aktuális a téma.
  • zetortraktor #9
    És ha nem lesz Oscar-díjas, akkor meg idejössz és elnézést fogsz kérni a tévedésedért? Komolyan azért, mert egy háborús film Oscart kapott nemrég (ráadásul azt nem is az Oscar-versenyben indították, ezt pedig direkt igen...), azt a következtetést vontad le, hogy ha amerikai katonák vannak benne Oscaros lesz? Nem tűnik túl logikusnak, hiszen évente több amerikai katonás film van és az esetek zömében még díjra sem jelölik őket. Vajon miért? Egy hirtelen nyer és máris tendencia van? Nem az a tendencia, hogy nem szeretnek ilyen filmeket jelölni?
  • Csiki1991 #8
    Nekem ezzel a filmmel csak az a bajom, hogy kapásból oscar díjas lesz, mert amerikai katonák lesznek benne... Valahogy a Bombák földjén se volt akkora szám, hogy legjobb film díjat kapjon... Nálam abban az évben a Becstelen Brigantik magasan verte a bombák földjént, sőt még az egek ura is jobb volt sztem... de hát az iraki háborút tamogatni kell...
  • Zombee #7
    Nem nagy amerikai hősök a katonák ezekben a filmekben? Mert nekem még a sokat emlegetett Black Hawk Down-ból is ez rémlik. Meg kb. mindenből. Bocs, de én nem kajálom be az ilyen szarokat, még egy szuperhősfilm is többet ér, mint az ilyen mozik, ahol jól megmagyarázzák, miért kell kínlódni a világ túlsó felén, és ott mekkora hősök az amerikai katonák.
  • zetortraktor #6
    "Nagy amerikai hős lesz benne mindenki, ebben biztos vagyok"

    :)))) ROTFL. Ez olyan peckesen hangzik, lehet, hogy még az asztalra is csaptál, hogy "ebben biztos vagyok, irgumburgum". Még a premierjét is elrakták az elnökválasztás utánra, hogy minél nagyobb hatása legyen.

    Igazából ez a nagyon vicces, hogy te biztos vagy, de persze akár utána is olvashattál volna, hogy mi lesz ez a film. (Mindenki annyira képben van, hogy a cikkben még a film címét sem írják jól. Zero Dark Thirsty-t, LOL!)

    (A hősöket nem kommentálom, mert nettó baromság, de az, hogy felfedezed a spanyolviaszt azzal, hogy nem tőle fogod megtudni, hogy mi történt... Ejha. Ez fikció. Nem dokumentumfilm. Kitalált karakterekkel.)
  • Zombee #5
    Nyilván, de hivatalosan halott, szépen tudatták is a néppel annak idején.
  • Wittgen #4
    Hiteles-nem hiteles, ha lesz olyan, mint a Bombák földjén, akkor vevő vagyok rá. Jóféle háborús film jöhet.
    Amúgy meg a kutya sem mondja meg, hogy Bin él-e vagy halott, lehet, hogy valahol még mindig kínozzák és életben van tartva...
  • Zombee #3
    Mitől kényes téma? 2001 óta vadásztak rá, tudta mindenki, hogy ez lesz, ha rátalálnak.
    Amúgy mitől ne lenne propagandafilm. Röhejes az egész, majd pont Bigelow-tól fogom megtudni, mi és hogyan történt. Nagy amerikai hős lesz benne mindenki, ebben biztos vagyok, és a demokrácia győzedelmeskedik a terror fölött, és nagyon szép, megható hazafias mondatokat adnak a katonák szájába, miközben szerencsétlenek bevetés közben aligha azon törik a fejüket, hogy majd mit nyilatkoznak a CNN-nek (amelyik egyébként remek riportjában lenácizta a Hatebreed zenekart, pusztán a nevük miatt tették bele a riportba, tudatlanul, mert nekik aztán semmi közük a náci mozgalmakhoz).
    Szokásos nagyon hazafias faszság direkt az Oscar időszakra pozicionálva. Szerintem ezt a filmet eleve úgy írták meg, hogy azon törték a fejüket, mely mondatokkal hassák meg a bizottságot annyira, hogy díj legyen a vége. Pont emiatt az ilyen filmek a legkevésbé hitelesek.
  • zetortraktor #2
    Ezt most nagyon benézted.
  • sanyicks #1
    megöléséről szól... hát persze, jó kis propagandafilm...