Szekeres Viktor

Nem sült be a 150 milliós scifi

Az első helyen továbbra is A sötét lovag: Felemelkedés áll az amerikai mozis toplistákon, azonban Az emlékmás megszerezte a második helyet elfogadható jegyeladásokkal.

Amerikában pénteken mutatták be Az emlékmás (Total Recall) című akcióscifit, melyet a kritikák meglehetősen lehúztak, bár szinte mindegyik kiemelte, hogy jól kezdődik és jól néz ki, azonban az idő előrehaladtával egyre gyötrelmesebbé válik. A kritikák természetesen, ahogy azt már megszokhattuk a rajongói filmek zöménél, nem nagyon hatottak a bevételekre, a film 9,5 milliós pénteki bevételt produkált Amerikában, ami azt jelenti, hogy Az emlékmás nyitóhétvégéje 26,5 milliós lehet.

Az eredmény azt jelenti, hogy a film nem sült be, azonban nem is lesz hatalmas siker hazájában. Ha a nézők jó hírét fogják kelteni, akkor akár 80-90 milliós amerikai bevételt is elérhet, azonban ha nem jön be a nézőknek, akkor 60-70 milliós végeredményre számíthat a film. A 150 milliós költségvetésből készült film viszont mindenképp csak akkor lehet nyereséges mozis futása során, ha nemzetközi viszonylatban nagyot kaszál, ami benne van a pakliban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béka Benő #9
    Ez tényleg az !
  • kalapos01 #8
    Svarci előtte csupa 10 milliós nyitányt produkált, ez meg hirtelen 25 milliós lett. Hiába lett híres az Ikrekkel, Az emlékmás után utána meg ismét béna nyitányt hozott. Csak a nevére nem indultak volna be a nézők.
  • pokolfiu #7
    ez az igen evés írásából készült mozifilm, neméppen fedi a valóságot, jobb ha utánanézel... ;) az tény, hohy gondolkodós sztorijai vannak, ami usában nem megy....
  • Zombee #6
    Na igen, 150 milliós (vagy 200, tökmindegy) nem a 26 milliós nyitóhétvége van megcélozva. Mondjuk várható volt, szerintem az előző is csak Schwarzenegger miatt lett sikeres, Philip K. Dick nem igazán számít nézőcsalogatónak, nem véletlen, hogy igen kevés írásából született mozifilm. A Szárnyas fejvadász is hiába jó, hiába kult, 28 millióból csinált 32-őt még annak ellenére is, hogy Harrison Ford túl volt két Star Wars és egy Indiana Jones filmen, épp karrierje csúcsa felé tartott.
  • sandor8206 #5
    hát azért annak a 26 milkónak se nagyon tapsolhatnak a sonynál. sztem meg ez simán a besülés kategória
  • gulyasandras #4
    Mer amikó bukik egy fillm, akkor csökken a kőcségvetés.
  • Béka Benő #3
    Én úgy tudom 200 millió dollárba került ! Honnan veszik ezt 150 milliót ?
    A boxmojo-n meg csak 125 milliót vallott be a Sony.
  • dresden1 #2
    Azt már a premier előtt lehetett tudni, hogy szar lett. Ettől még hozhat bevételt.
  • Stranger666 #1
    6.3-on nyit imdb-n, metán 44, háát...