Gyurkity Péter

Samsung telefonok WP8 alá

Az Apple és a Samsung között elindult bírósági perben a Windows Phone 8 alá tervezett készülékeket is megismerhették az érintettek, míg az olimpia alatt a szigetországban a WP7-hez jelenik meg egy exkluzív példány.

A bírósághoz eljuttatott, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumokból derült ki, hogy a gyártó két új fejlesztésen dolgozik, amelyek még az év vége előtt, valamikor a Windows Phone 8 hivatalos bemutatója után jelennének meg. Mindkét változat az új szoftverre támaszkodna, némileg eltérő jellemzőkkel és árral.

Az egyelőre Odyssey kódnévre hallgató példány meglehetősen nagy, 4,65 hüvelykes Super AMOLED HD érintőképernyőt kap, vagyis kifejezetten a csúcskategóriába szánják. A méretes kijelzőhöz LTE, HSPA+, valamint NFC támogatás társul (vagyis várhatóan kihasználják a Microsoft saját mobilfizetési platformját is), a hátoldalon pedig egy 8 megapixeles kamerát találunk majd. A Marco az NFC technológiát mellőzi, az LTE platformot viszont támogatja, egy 4 hüvelykes WVGA Super AMOLED kijelző, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamera társaságában. Mindkét fejlesztés az ikermagos Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 chipre támaszkodik majd, a megjelenés - ahogy írtuk - valamikor az utolsó negyedévben várható.

A szigetországban éppen az olimpia alatt, augusztus első napján jelenik meg exkluzív ajánlatként a Samsung Omnia W, mégpedig a Phones4U szolgáltató kínálatában. A 4 hüvelykes kijelző, 1 GHz-es chip, 5 megapixeles kamera, valamint 384 MB RAM és 1500 mAh-ás akkumulátor mellett természetesen a Windows Phone 7.5 Mango dolgozik a burkolat alatt, ez nyilván nem is lesz majd frissíthető az új verzióra (mivel a korábban elhangzottak alapján azt kizárólag az új készülékek használhatják majd).


Eközben egy videóban kiszivárgott a WP8 új screenshot funkciója is, amelyről korábban már pletykáltak, kézzelfogható bizonyíték azonban csak most jelent meg erről. A külső fejlesztéseket feleslegessé tévő opció nyilván népszerű lesz a felhasználók körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kovigabi90 #7
    Sziasztok!!!
    Azt szeretném kérdezni hogy van a samsung galaxy s2 I9100, és van a samsung galaxy s2 ez ugye ugyan az a telefonok??????
  • orbano #6
    Miért kell a csúcskészülékeknek egyben rohadt nagy tepsinek is lenniük? 4"-oban (ami számomra a még éppen hogy használható, de ideális méret) már lassan csak középkategóriás gépek lesznek :S
    Kíváncsi leszek az őszi felhozatalra, lehet megérik az Omnia 7 cseréje... ha lesz mire.
  • asysoft #5
    Finoman szólva nem vagyok egy Nokia fan, de úgy vélem, a Nokia minden tőle telhetőt megtett, hogy kihozza a WP7-ből amit lehet. HW amiatt volt olyan, amilyen, mert a platform ennyit engedett (leszámítva a giroszkóp hiányát a L800-ban), mondjuk mindennapi használat közben ez szerintem nem tűnik fel.
    Amit fájlalok, hogy szemlátomást a szoftver fejlesztői (pontosabban: tesztelői) kultúra nem sokat fejlődött a cégnél, pedig reméltem, h Symbian kukázásával valami változni fog etéren is...
  • tomboy013 #4
    Az a baj hogy WP7-nél is szinte csak a Nokia telefonokra vannak a rendszer hiányosságait kiküszöbölő használható alkalmazások, ha a WP8-nál se foglalkozik azzal a Samsung hogy legyenek jó alkalmazások Samu telefonokra is, akkor tök felesleges az egész. A Nokiákhoz képest úgy is el lesznek maradva. Az Omniámra is jó lenne egy csomó olyan szoftver ami sajnos csak Nokiákra elérhető, ezért muszáj vagyok feltörni a telót és ez szerintem gond. Az tuti hogy a következő telóm egy WP8-as Nokia lesz és nem Samsung.
  • lordsithlord #3
    No, ha ez összejön, akkor az MS megütötte a főnyereményt és kiköszörülte a Nokiával vétett csorbát. Én drukkolok nekik.
  • asgh #2
    Az USA-ban a periratok nyilvánosak. Pl. a scientológia egyház belső működéséről is úgy szerzett tudomást a közvélemény, hogy egy perben, tanúvallomások formájában jogilag is nyilvánossá vált, előtte mindenk információt sikeresen visszatartottak szellemi tulajdon védelmére hivatkozva.
  • mrlujoak #1
    "A bírósághoz eljuttatott, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumokból derült ki, hogy a gyártó két új fejlesztésen dolgozik, amelyek még az év vége előtt, valamikor a Windows Phone 8 hivatalos bemutatója után jelennének meg."

    Azért ez kicsit elszomorító, hogy bírósági ügyek bizonyítékaiból is dolgok szivárognak ki... Még akkor is, ha ezen résztartalom nem is kapcsolódik szorosan a perhez. Bizonyíték lévén nem kicsit furcsa, hogy jut el a sajtóhoz...