Szekeres Viktor

Scifi-sorozat kész az Area 51-ről

Számos földönkívüli történet fontos "szereplője" a nevadai sivatagban található Area 51. Azonban a katonai bázissal kapcsolatban nem csak legendákat ismerünk, hanem tényeket is.

Az amerikai AMC csatorna érdekes könyvadaptációt tervez megvalósítani tévésorozat formájában. A projekt ugyanis nem egy fikciót vinne képernyőre, hanem egy tényirodalmi művet, egy kvázi dokumentumregényt. Annie Jacobsen művéről van szó, az Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base-ről, mely az Area 51, az egyik legtitkosabb amerikai katonai bázis cenzúrázatlan történetét ígéri.

Bár az Area 51 neve az emberek fejében a földönkívüli történetekkel és kormányzati összeesküvésekkel kapcsolatosan ragadt meg, Jacobsen könyvében a pletykák mögött álló tényeket deríti fel és osztja meg olvasóival. A könyv ihlette alapötletet Gale Anne Hurd adta el a csatornának és Todd E. Kessler már el is kezdte írni a pilot, azaz az első rész forgatókönyvét - sajnos egyelőre még nyomokban sem tudjuk, hogy miről szólna a sztori. A tervek szerint az Area 51, ha elkészül belőle a sorozat, akkor a Mad Men és a Breaking Bad közötti időpontban kerülhetne képernyőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SquadLeader #2
    Az AMC neve garancia a minőségre. Érdekes ötlet, kíváncsian várom, mi sül ki belőle.
  • messen #1
    Még a pilot sincs kész, de már tudják, mikor kerül majd adásba? Nem akarnak nekem öt számot leírni egy és kilencven között? :D