Szekeres Viktor

Sorozat készül az Álmosvölgy legendájából

Elég sok formában adaptálták már Washington Irving regényét, Az Álmosvölgy legendáját. Legtöbbeknek persze a Tim Burton által rendezett verzió lehet ismerős. Ki tudja, talán már nem sokáig, ugyanis tévésorozat születhet a sztoriból.

Úgy tűnik, hogy megállíthatatlanul gurul tovább Alex Kurtzman és Roberto Orci szekere Hollywoodban, hiszen a páros számolatlanul ontja magából a forgatókönyveket, legyen szó filmekről és tévésorozatokról, s az olykor becsúszó bukások ellenére még mindig a sikeres projektjeik vannak többségben. Beszédes, hogy az olyan franchise-ok után, mint a Transformers, a Star Trek, a Mission: Impossible és a Zorro, nemrég a Van Helsingnek és A csodálatos pókember második részének megírásának lehetőségét is ők kapták meg.

Azonban a duó tévésorozatok terén is alkot, s bár az Exi Strategy és a Lockey & Key című pilotjukból nem lett semmi, szériák közül a Rejtély az ötödik, a Hawaii Five-0 pedig a harmadik szezonját tapossa. A következő projektjük Az Álmosvölgy legendájának feldolgozása lehet, a pilot szkriptjét már meg is vásárolta a Fox csatorna. A Sleepy Hollow címet viselő sorozat története Washington Irving ismert regényére épülne, de annak modern verziója lenne. A történet egy nyomozóról szólna, Ichabod Crane-ről, aki egy kisvárosban besegít a seriffnek a település fura rejtélyei után való nyomozásba. Persze eközben szép lassan kiderül, hogy Sleepy Hollow a Jó és a Gonosz közötti évszázados harc kellős közepén található.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #1
    Burton feldolgozását imádom, Orciék meg csak a pilotokat írják sorozatokhoz, nem? Bár lehet, hogy rosszul tudom.