Szekeres Viktor

Új, a könyvben nem szereplő jeleneteket forgatnak a Hobbithoz

Ha a stúdió belemegy, akkor Peter Jackson tovább jeleneteket forgathat a Hobbithoz, melyekkel közelebb hozná mostani rendezését és a Gyűrűk ura-trilógiát, melyek így egy nagy, gigantikus filmet alkotnának.

A Comic-Conon természetesen az egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért panel a Hobbité volt, hiszen Peter Jackson legújabb, két részesre tervezett Tolkien-adaptációjának első fele már decemberben moziba kerül. A rendező, aki nemrég fejezte be a film forgatását, elmondta, hogy bár még semmi sem hivatlos, de valószínűleg újabb forgatásokra is sort fog keríteni stábjával, hiszen nála vannak annak a 125 oldalas függeléknek, jegyzetnek és máshol megjelent írásoknak is a jogai, melyekkel Tolkien kibővítette a Hobbit világát. (Ilyen például Gandalf eltűnése, melyre az író nem tér ki a könyvben, de később Tollkien felfedte, hogy mi történt a Gandalf-mentes fejezetek ideje alatt a varázslóval.

Peter Jackson azt tervezi, hogy valamikor jövő év elején pár hét leforgása alatt "zavarná le" a tervezett új jelenetek forgatását, amikre már nem volt idő a mostani, igencsak feszített munkatempó mellett. Azonban mindez még csak előzetes terv, hiszen a stúdióknak (New Line és MGM) még mindezt jóvá kell hagyniuk). A rendező még annyit elmondott a Comic-Conon, hogy nem akarja, hogy gyerekfilm legyen a Hobbit, mert akkor nagyon elütne A Gyűrűk ura hangulatától. Persze a komolyabb témák bevonása ellenére az erősen humoros hangvétel megmarad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drsx #5
    "az erősen humoros hangvétel megmarad."
    Nem ertem, h miert kell viccet csinalni Gimlibol. Azt sem ertem, h a szinkronban miert lesz a torpebol torp, az elfbol meg tunde...
  • Sliderx #4
    Milyen módosítás? Attól, hogy a megjelent Hobbit könyvben nem szerepelt még a szerzőtől származik.
  • GaborT28 #3
    Háááát..... azért csak csínján a módosításokkal, remélem nem szállnak el maguktól.
    Továbbra is várós a film;)
  • Narxis #2
    Így van, évszázad filmje!!!
  • Wolfi24 #1
    Mindenesetre én továbbra is baromira várom.