Szekeres Viktor

Az HBO hozza el hozzánk az év egyik legjobban várt sorozatát

Az HBO július 30-tól vetíti új drámasorozatát, a Híradósokat, amely egy hírműsor kulisszái mögé enged betekintést. A széria írója és vezető producere Az elnök emberei atyja, Aaron Sorkin.

Három éve lehetett először arról olvasni, hogy Aaron Sorkin egy kábeltévés hírműsor színfalai mögött játszódó sorozatra készül, 2010-ben aztán megkezdte a tárgyalásokat az HBO-val. 2011-ben elkészült a pilot, majd a teljes szériát berendelték. Azóta pedig kiderült, hogy második évad is készülhet belőle. Ez a sorozat lesz a Híradósok (The Newsroom), mely első része július 22-ig bárki számára ingyen elérhető az HBO GO-n, s melynek hivatalos premierjére július 30-án fog sor kerülni a magyar HBO-n.


A Híradósok készítője az az Aaron Sorkin, aki eddig olyan sorozatokat tett le az asztalra, mint a remek Esti meccsek, Az elnök emberei és a Színfalak mögött. Tavaly ráadásul a Social Network - A közösségi háló forgatókönyvéért Oscart és Golden Globe-ot is kapott, idén pedig ugyancsak jelölték Oscarra A pénzcsinálóért. Sorozatában Jeff Daniels játssza a főszerepet, de feltűnik a képernyőn a Gettómilliomos sztárja, Dev Patel és Jane Fonda is.

A Híradósok egy fiktív kábeltévés hírcsatorna, az Atlantis Cable News (ACN) kulisszái mögött játszódik. A történet középpontjában a nézők kedvence, a hírolvasó Will McAvoy (Jeff Daniels) áll, aki mindig is korrektsége és visszafogottsága miatt volt népszerű. Egyszer azonban egy nyilvános főiskolai vitafórumon kihozzák a sodrából, és nem hajlandó az elvárt választ adni arra a kérdésre, hogy miért is az Amerikai Egyesült Államok a világ legnagyszerűbb országa. Kifakadása miatt egy időre szabadságra küldik a főnökei, és mire visszatér, azzal kell szembesülnie, hogy korábbi csapata tagjai leléptek, gyakorlatilag otthagyták a süllyedő hajót. Helyettük a hírrészleg vezetője, Charlie Skinner (Sam Waterston) kinevez Will mellé egy rutinos vezető producert (Emily Mortimer) - aki nem mellékesen régi szerelme -, valamint egy csupa lelkes és törekvő híradósból álló csapatot: Jimet (John Gallagher, Jr.), Maggie-t (Alison Pill), Sloant (Olivia Munn), Nealt (Dev Patel) és Dont (Thomas Sadoski).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    Jajah. Zsír lett. Pedig nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem.
  • Teppik Amon #1
    az első 2 rész nekem bejött.