Szekeres Viktor

A csodálatos pókember megdöntötte a Transformers 2 rekordját

A csodálatos pókember keddre pakolt amerikai premierje máris meghozta gyümölcsét, hiszen a film megdöntötte a legjobb keddi bevétel rekordját Amerikában.

Elérkezett a keddi nap, s Amerikában bemutatták A csodálatos pókembert, a sokak által igencsak várt rebootot, melyben ismét végig lehetett rágni, hogy lett Peter Parkerből szuperhős. A redundancia ellenére meglehetősen sokan voltak kíváncsiak azonnal a filmre, hiszen az első hírek szerint 35, más források alapján pedig 32 millió dolláros keddi nyitást produkált Marc Webb filmje. Ez pedig azt jelenti, hogy a Transformers 2 által tartott keddi 27,8 millió dolláros nyitány első helye a múlté lesz, mától A csodálatos pókemberé a legjobb keddi bevétel Amerikában.

Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy odakint általában pénteken, ritkábban szerdán mutatkoznak be a filmek, így nem sok keddi premier volt, most is csak a július 4-i ünnepnek köszönhető a korai nyitány. Bár az adatok persze még csak nemhivatalos becslések, de az eltérés valószínűleg nem lesz akkora, hogy a reboot ne előzze meg a Transformers 2-t, mely egyébként a Pókember-filmmel ellentétben csak 2D-s volt, így az biztosra vehető, hogy Michael Bay filmjét többen választották, de ez az adat általában nem szokta érdekelni a statisztikusokat.

Hivatalos becslések egyelőre csak a hétfő éjszakai bevételekről vannak, A csodálatos pókember akkor 7,5 millió dollárt kaszált, ami ugyan jó teljesítmény, nagyjából a Vasember 2-ével megegyező, de messze elmarad a premieréjszaka 18,7 millió dollárt gyűjtő A bosszúállóktól, vagy a hasonlóan erősen kezdő A sötét lovagtól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!