Szekeres Viktor

Cím és premierdátum az új Majmok bolygója 2. részének

A minőséget és a bevételeket tekintve is a tavalyi év egyik meglepetés filmje volt A majmok bolygója: Lázadás. A sikert természetes volt, hogy folytatás követheti, a premierre 2014-ben kerülhet sor.

A 20th Century Fox sajtóközleményben jelentette be, hogy 2014. május 23-én fogja bemutatni A majmok bolygója: Lázadás című filmjük folytatását, melynek címe Dawn of the Planet of the Apes lesz, azaz tükörfordításban A majmok bolygójának hajnala. Ez azt is jelenti, hogy a Fox olyan nagynak értékelte a 2011-es film sikerét, hogy a nyári utószezonnak számító augusztus helyett az egyik legerősebb előnyári hétvégén küldi moziba a folytatást. (Idén a Men in Black 3. része mutatkozott be a Memorial Day hosszú hétvégéjén.)


A döntésben van is ráció. hiszen A majmok bolygója: Lázadás nagy meglepetésre 55 milliós nyitóhétvégét produkált tavaly augusztusban, azaz több pénzt termelt 3 nap alatt, mint múlt héten a majdnem háromszoros költségvetéssel bíró Men in Black 3. A majmok bolygója-előzményfilm Amerikában 176 millió dollárt termelt, pár millióval kevesebbet, mint Tim Burton 2001-es feldolgozása Mark Wahlberggel. A két film teljesítménye között azonban alapvető különbség volt, hogy míg utóbbi Amerikán kívül 182 millió dollárra volt jó, addig Rupert Wyatt verziója 305 millióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!