Szekeres Viktor

Bajban a Barátok közt?

Pár éve még hatalmas fölénnyel vezetett a nézettségi versenyben a Barátok közt, azonban az RTL Klub szappanoperáját nemrég a TV2 napi sorozata is elkapta.

Vészesen közel került egymáshoz nézettség tekintetében Magyarország két vezető szappanoperája, a Barátok közt és a Jóban Rosszban. Az RTL Klub sorozata évek óta verhetetlennek számított, de pár napja a TV2-es produkció elkapta - lehet, hogy ez nemsokára egy korszak végét fogja jelezni? Múlt héten a Barátok köztöt átlagos 1,25 millió honfitársunk követte figyelemmel az AGB adatai szerint, ami az éppen akkor tévét nézők nagyjából 26%-a volt ugyancsak az átlagos tekintve. A kereskedelmi, 18-49 éves korosztályban nagyjából 455 ezer nézőt regisztrált a BK, 25% alatti közönségaránnyal, ami azt jelzi, hogy inkább a 18 éven aluliak és az 50 éven felüliek tartanak ki a sorozat mellett.

A TV2 Jóban Rosszban című szériáját az átlagnézettséget tekintve múlt héten körülbelül 1,2 millióan nézték, ami 25%-os közönségaránynak feleltethető meg, azonban a fiatalok között az RTL Klub előny meggyőzőbb, mert a JR csak 400 ezres átlagnézőszámot és 23%-os közönségarányt produkált. A nézettségekkel kapcsolatban azt mindenképpen jelezni illik, hogy a két szappanopera csak részben megy párhuzamosan, hiszen míg a Jóban Rosszban 20:05 és 21:20 között látható dupla epizódokkal, addig a Barátok közt 20:40 és 21:20 között kerül adásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    "Akár valami műveltségi vetélkedő. Abból legalább tanulni is lehetne."

    Tanulni? Többet tanulsz, ha felütsz egy lexikont két percre vagy beleolvasol a wikipédiába. Egy vetélkedőben öt perc alatt gondolkoznak egy olyan válaszon, amit tudsz, és esetleg megtudsz valami hátteret, de akkor is tökéletesen random. Ki a fenét érdekel.
  • Adam815 #5
    Örülnék, ha valami normális műsor menne helyettük. Csapnivalóan rossz mindkét sorozat. Fájdalmasan rossz színészi teljesítmény, sablonos, gagyi történetek. Lehetne valami jobb is helyettük. Akár valami műveltségi vetélkedő. Abból legalább tanulni is lehetne.

    Bár addig, amíg vevők erre a sz*rra az emberek, úgy sem lesz változás.

    De még azt sem bánnám, ha valami jó magyar sorozat lenne, mint ezek a semmik. Ilyen szintű sztorikat majdnem mindenki meg tud írni.
  • donceleger #4
    Ez mitől barátok köztes? Mert szerintem csupán szimplán idiotizmus!
  • Jawarider #3
    Ja, ezek szerint még megy a TVben...
  • Jawarider #2
    Múltkor egyik buliban barátok közteset akartunk játszani : mindenki dug mindenkivel (különböző neműek persze). Aztán nem lett belőle semmi mert lehet jött volna a folytatás azaz mindenkinek lett volna egy zabigyereke....
  • csabipapo #1
    Rettenetesen boldoggá tenne, ha ezt a szennyet abbahagynák.