Szekeres Viktor

Újabb scifi-sorozatot nyírtak ki

Nem az első és nem a második scifi-sorozat szűnik meg 2012-ben, a műfaj rajongóinak eddig igazi fekete év az idei. Ezúttal az Alcatraz folytatásától tekintettek el Amerikában.

Újabb csapás érte a scifi-sorozatok rajongóit, az amerikai Fox csatorna úgy döntött, hogy nem folytatja tovább az Alcatraz című időutazós, nyomozgatós scifi-sorozatot. A döntés annak fényében várható volt, hogy az év elején remek nézettséggel bemutatkozó széria mondhatni epizódról-epizódra vesztette nézőit, s az évad végére a premier nézőinek mindössze a fele maradt meg.


Az Alcatraz tehát 13 részt ért meg és a rajongók, valamint a kritikusok egyetértettek abban, hogy a véget ezúttal egyértelműen az ígéretesnek tűnő sorozat pocsék, érdektelen kivitelezése jelentette. Az Alcatraz hazai premierjéről egyelőre még nincs, habár egyes hírek szerint az RTL Klub megvette a sorozatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kiralysanyi #10
    Várom azt a 10 epi-nyomi sorozatot az elmúlt három évből, amelyik nem spinoff, nem feldolgozás/reboot, és eléri az általam említett sorik nézettségét (és színvonalát, bár ez a megközelítés kissé szubjektív...).
  • Wittgen #9
    Az első 4 részt láttam, aztán úgy döntöttem, hogy nem éri meg a sorozat. Elég pocsék lett ahhoz képest, amit ígért az első rész.
    Az egyetlen pozitívum számomra a nyomozó csajt játszó színésznő volt, persze csak azért, mert oltári jó bőr :-)
  • toarpad #8
    :S Hát ez van.. Max a forgatókönyvet kiadhatják majd, legalább tudjuk hogy végződött.
  • winnie #7
    nem, abszolút nincs, hiszen mindenki tovább áll. némely színész már új sorozatban nyomja, dettó az írók. nagyon ritka, hogy valamit, ami bukott, más akarjon. persze előfordul, de akkor annak most kéne kipattannia. a hülye lezárás adott sajnos, 20 sorozatból 19 így végződik, hiszen a műfaj átka, hogy a legtöbbször a finálé írásakor nem tudják, hogy kapnak-e még lehetőséget a folytatásra.
  • toarpad #6
    Nagyon szomorú vagyok, vártam a 2. évadot. De attól hogy MOST elálltak az ötlettől hogy folytassák ,ugye a "remény" megvan még hogy később felélesszék ? (csak olyan hülyén zárták le és nagyon érdekel mi lesz belőle.(
  • winnie #5
    "az epizódikus felépítésű nyomozós sorozatok ideje lejárt"

    ez hogy sikerült? a legsikeresebb sorozatok szinte mind epizodikusak. teljesen logikus. az, hogy az elmúlt 10 évből felsorolsz 3 sikert, nem jelent semmit, hiszen az elmúlt 3 évből 10 epizodikus sikert simán fel lehet sorolni.

    "Lassan már a kábeles sorik nézettebbek az országos adókon sugárzott társaiknál..."

    a kábeles 2-3M-s nézettségeket és az országos 8-10 milliósakat nem nagyon lehet összevetni. bár vannak 4-5 milliós kábeles sorozatok, 6-7 milliósak is. 80%-uk epizodikus nyomozós.
  • Yutani #4
    Annyira nem volt rossz, végignéztem a sorozatot, és mivel nem várt eseménnyel zárták le az utolsó rész, reméltem, folytatják. Hát akkor ennyi.
  • kiralysanyi #3
    Bár a második epizód közepén kaszáltam, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire lett erős az átívelő szál, de egyszer talán rájönnek az illetékesek, hogy NCIS ide, CSI oda, az epizódikus felépítésű nyomozós sorozatok ideje lejárt. Össze lehet vetni a mostani divatos, egy kaptafára készülő sorozatok nézettségét olyan "jelentéktelen" alkotásokkal, mint a 24, a Lost, vagy az Alias. (Valaki biztos hallott már ezekről.;)) Lassan már a kábeles sorik nézettebbek az országos adókon sugárzott társaiknál...
  • csabipapo #2
    Egyáltalán nem kár érte, próbáltam nézegetni,de nagyon amerikaiasan átlagos vacak volt.
  • Erpy #1
    Amennyire jó storyt lehett volna írni erre a scifi alapra, annyira barmolták el az egészet. A vége felé már komolyan a Szomszédok is izgalmasabb és érdekesebb volt, mint az Alcatraz. Kár érte, de sajnos nem haladt semerre, csak minden részben kerestek valakit és ebben merült ki az egész.