Ötvös Tibor

Újabb alkotás a Deus Ex: Human Revolution fejlesztőitől

Az Eidos Montreal sikerrel támasztotta fel a Deus Ex sorozatot, melynek harmadik része, a Human Revolution mind a kasszáknál mind pedig a kritikusoknál szépen szerepelt.

A kötelező DLC-k elkészítése után a csapat most egy újabb alkotásba fogott, mely szintén elég ígéretesnek tűnik. Az egyik internetes magazin birtokába kerültek bizonyos információk eme, jelen pillanatban hivatalosan még be nem jelentett programról, mely szintén egy akció-RPG lesz.

A történet szerint három karakter sorsa fonódik össze egy nagy kalandban. A főhős egy 30 éves felfedező, aki egyszerűen belebolondult egy bizonyos Novába, akit ráadásul meg is kell mentenie. Ehhez szükséges egy titokzatos építész felkutatása, aki a Hős szerint tudja, hogyan menthetné meg. Egy hosszabb utazás után a Hős találkozik egy 25 éves zsoldosnővel, aki imád flörtölni és szeret játszani a férfiakkal. Ő egy igazi Femme Fatale.



A Hős kardot és pajzsot használ majd, míg a zsoldos természetesen modernebb fegyverekkel veti magát bele a kalandokba. Minden karakternek lesz valami takargatnivalója a múltjában, melyekre természetesen a történet során fény derül. Fontos még, hogy a múltja miatt a Hőst csak Felfedezőként ismerik hazájában.

A játék még nem kapott címet és a forrás szerint még platformot sem árultak el a fejlesztők (a fenti kép sem a programból származik). A dolog azonban erősen emlékeztet a korai Final Fantasy alkotásokra és örömmel vennénk egy eredeti világban játszódó, klasszikus fegyvereket is használó, jó történettel és karakterrel rendelkező akció-RPG-t. A hivatalos leleplezés állítólag hamarosan megtörténik, ami valószínű ezúttal is az E3-at jelenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #10
    BG2 és utána következő játékok esetében elhiszem. Az első részben nem, ott _tudom_ hogy nem lehetett. Fix jellem volt, amit karaktergenerálásnál kellett kiválasztani, és végig úgy is maradt.

    Hogy áldottam az eszem, hogy chaotic goodot választottam, és tudtam használni Drizzt Do'urden szablyáit (good kell hozzá)...
  • Jawarider #9
    A kis kép a hírhez nem a Samaritan-ból van ?
  • Kerecsen78 #8
    Zero7th. Baldurs és NWN szériában pedig simán játszhatsz bármilyen jellemmel.
    Befolyásolja a történet. Illetve a megoldásid is befolyásolják a jellemed.
  • Pretorian #7
    És a Thief 4-el mi lesz?
  • Szefmester #6
    az RPG az inkább a Fallout 1-2-(talán a 3), akció rpg meg majdnem bármi ami a folytonos harcról szól, kevés pofázással, és eltérő kasztokkal (de nem eltérő megoldásokkal), pl a tolvaj és a harcos között a különbség csak annyi hogy a tolvaj méreggel és tőrrel öl, míg a harcos pallossal nehézvértben facetoface. Az rpgben meg a tolvaj nem is feltétlen öl a raboskodó kislány kiszabadításáért, hanem beoson, feltöri a zárat majd megszöknek, a harcos meg megy oszt' bezúzza a fejeket.

    A diablo még akció rpgnek is kevés. Tipikus akció rpg pl a mass effekt.
  • Zero 7th #5
    Na mondjuk a Baldur's Gate az pont nem. Fasza kis játék, csak épp a szerepjátszáshoz nincs köze. Egy _igazi_ szerepjátékban nincs olyan, hogy nem lehetsz gonosz. BG meg gyakorlatilag játszhatatlanná válik, ha megpróbálja az ember. Percenként 8-10 őr battlemage támogatással, amíg ki nem hal a parti, nem az az apró kényelmetlenség, amivel az egyéb RPG-k büntetik a gonosz karaktereket...
  • blessyou #4
    A kettő elvileg különbözik, az akció-RPG-ben hangsúlyos az akciómodell, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne benne mondjuk szociális interakció. A Hack'n'Slash-ben ez utóbbi kimerül a gyilkolászások közötti Mission Briefing-ben. Az RPG-vel a H&S-t egy dolog köti össze, hogy a karakter fejlődik.
  • senki687 #3
    A Diablo az nem hack'n slash? Vagy az szinonímája az akcio-RPG-nek?
  • Kerecsen78 #2
    Akcio-RPG = gyors numera
    RPG = Teljes szexuális élet életed szerelmével

    Viccet félretéve, az Akcio RPG az pl a Diablo
    A klasszikus igazi RPG meg pl a Baldurs Gate vagy a Neverwinter széria.
  • KopaszIsten #1
    Lenne egy kérdésem.
    Mi a különbség az akció-RPG és az RPG között?
    Utóbbit imádom.