Ötvös Tibor

PC-re is jön a Lost Planet 3

A tegnapi leleplezés után a Capcom rögtön bejelentette, hogy PC-re is megjelenik a Lost Planet harmadik része, melyről aztán bővebben is beszéltek az újságíróknak.

A Lost Planet egy meglepően hangulatosra sikeredett akciójáték volt, melyben nem csak a különböző szörnyetegekkel, hanem a faggyal is meg kellett küzdenie a vállalkozó kedvű játékosnak. A folytatás minden szempontból visszalépést jelentett a sorozatban: erőltetett ko-op mód, unalmas pályák, rengeteg hiba stb.

A tegnap hivatalosan is bejelentett harmadik rész épp ezért szinte teljes egészében szakít a második résszel és majdnem úgy kezeli, mintha az meg sem történt volna (lásd Amerikai Pite sorozat) - sőt, tulajdonképpen eddig semmi nem történt. A Lost Planet 3 ugyanis évekkel az első epizód előtt játszódik az EDN III felszínén.



Az eddig csupa buktát készítő Spark Unlimited (Legendary: The Box és Turning Point: Fall of Liberty) elég merészet húzott, mikor magát a játékmenetet is lecserélte. A harmadik rész ugyanis egy teljesen nyitott világgal rendelkező akciójáték lesz, melyben oda megyünk ahova csak akarunk akkor, amikor csak szeretnénk. Küldetéseket a bolygón megtalálható NPC-k adnak majd és ugyanígy szedhetünk össze mellékküldetéseket is, melyekből lesz bőven.

Visszatér sokunk kedvenc kampója is, mellyel szinte elérhetetlen helyekre is feljuthatunk. Szóval az egész játékmenet olyan lesz, mintha egy Északi-sarkon játszódó Just Cause 2-vel töltenénk az időnket. A tegnap megjelent trailerben is látott robotunkat saját magunk fejlesztgethetjük és kedvünk szerint alakítgathatjuk. És lesz multiplayer játékra is lehetőség.



A Lost Planet 3 hőse a Jim nevet viseli, foglakozását tekintve pedig egyszerű bányász. Ő egyike azoknak, akik először jutottak el az EDN III felszínére és kezdték meg a munkálatokat. Feladata nagyon egyszerű: minél több nyersanyagot kibányászni anélkül, hogy bármi is végezne velünk.

A Lost Planet 3 nagyon ígéretesnek tűnik és bár a fejlesztők eddig munkái láttán az ember felhúzza a szemöldökét, de a Capcom eddigi, a nyugati fejlesztőkkel készített alkotásai viszonylag fogyaszthatónak bizonyultak (lásd Dead Rising széria vagy a Dark Void), így érdeklődve várjuk a 2013-as megjelenést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ffxi #1
    Majdnem bebuktam a 2.résszel. 1. rész teljesítményét vártam. Szerencsére nem vettem meg.