Szekeres Viktor

Itthon hidegen hagyta a mozizókat Az éhezők viadala

Hétvégén itthon Az éhezők viadalát látták a legtöbben a mozikban, azonban a film közel sem döntött csúcsokat, a közönség még nem fedezte fel a már jó ideje kapható könyvet.

Ahogy az várható volt, itthon még a tini tömegek nem ültek fel a hype-vonatra, így Az éhezők viadala vetítései előtt nem voltak nagy sorbanállások, illetve sátrakat sem vertek a jegypénztárak előtt. A Suzanne Collins regényéből készült akciódús, scifi környezetben játszódó film itthon csütörtöktől vasárnapi mindössze 21 595 nézőt érdekelt. Mindez persze elegendő volt az első helyhez, de itthon közel sem volt akkora hisztéria, mint Amerikában.

Pedig az annak idején Magyarországon alig tízezer nézővel debütáló Alkonyattal szemben itthon már jó ideje kapható Az éhezők viadala a könyves boltokban, azonban valószínűleg az eladási listák élére csak a film premierjét követően fog ugrani - nagyjából hasonlóan a tavaly a tévében bemutatott Trónok harcához, mely sokáig nem érdekelte könyv formájában az embereket, azonban a sorozat bemutatása után nagyon sokan rájöttek, hogy mi hiányzott eddig az életükből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béka Benő #6
    Ez egy gyenge film lett.
    A cím helyesen inkább: Kis puncik viadala
  • winnie #5
    "A Trónok harca meg a másik: Miért érdekelne engem valamilyen újabb viszálykodás?"

    mert mese? nem kell, hogy érdekeljen, de rengetegen beindultak valamiért. beszédes, hogy a könyv(ek) a sorozat premierje óta majd egy éve folyamatosan rajta van(nak) a hazai bestseller listákon. nem semmi a siker.

    tippre az éhezők viadala, ami eddig is kelendő volt, a filmmel pláne az lesz.
  • winnie #4
    ezt úgy mondod, mintha a 2. rész nem lenne itthon is hatalmas siker, mire megérkezik.
  • endrev #3
    Nem beszélve arról, hogy már megint egy disztópia, aminek ráadásul Magyarországon ijesztően reális mellékíze van.

    A Trónok harca meg a másik: Miért érdekelne engem valamilyen újabb viszálykodás?
  • willcox #2
    Épp elég gagyit sóztak már rá az emberekre, csoda, hogy nincs hatalmas sikere?
  • koschwarz #1
    hát ja, amíg be nem mutatták a trónok harca sorozatot, addig azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák, meg hogy van egy ilyen regényfolyam.