Szekeres Viktor

Beváltak a kedvezményes mozijegyek

Amerikában a Lionsgate stúdió ismét megpróbálkozott egy filmjére fél áron adni a mozijegyeket, s a siker nem maradt el. Kérdés, hogy a szerződő feleknek mennyire érte meg az üzlet.

Amerikában a Lionsgate stúdió ismét megpróbálkozott kedvezményes mozijegyek értékesítésével, s úgy tűnik, hogy ismét sikert aratott. Tavaly Az igazság ügyvédjére lehetett a Groupon nevű közösségi vásárlós oldalon jegyeket venni (nálunk is van majd egy tucat hasonló oldal: Bónuszbrigád, Kuponvilág, Liners, Együtt), a héten pedig A szingli fejvadászra (One For The Money): két jegy 50%-os kedvezménnyel mindössze 12 dollárba került. Az olcsó jegyek pedig meghozták az eredményt, hiszen az eredetileg mindössze 4-5 milliós nyitóhétvégére belőtt csajos akciófilm szereplése felülmúlta az elvárásokat, ami remekül jelzi, hogy a nézőknek nem feltétlenül csak a film a fontos a mozizásnál, hanem a jegy ára is. S úgy tűnik, hogy sokan olcsón akár egy kevésbé érdekes filmet is megnéznek, elég csak a turkálós DVD-ládákra gondolni a nagyobb műszaki boltokban, ahonnan sokan hazavisznek 4-5 ismeretlen filmet 200 forintos darabáron, hogy egy használat után kidobják.


A szingli fejvadász a Groupon-hátszéllel 4,1 milliós nyitónapot és a becslések szerint 11,3 milliós hétvégét produkált, ami egyébként azt is jelenti, hogy Katherine Heigl férfi partner nélkül is el tud adni egy filmet, vagy legalábbis vele biztosítani lehet a minimum 10 milliós startot. Kíváncsian várjuk, hogy itthon mikor fog valamelyik közösségi vásárlós site egy mozival vagy egy forgalmazóval hasonló szerződést kötni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Minek menjenek el, ha az alternatíva ingyen van, nagyokos? Aki csóró, otthon marad és örülhet. Nehogy azt hidd, hogy fele áron kétszerannyian mennének el. Ez most jó árnak tűnik.
  • janineni #1
    Tán felkéneébredni és kiderül ha megfizethető a mozi elmennek majd az emberek.Érdekes nem?