Ötvös Tibor

A BlueByte szembefordult a kiadóval

A Ubisoft valószínű tudatosan készít furcsán működő másolásvédelmi rendszereket, hiszen így folyamatosan a "címlapon" vannak.

A héten mi is már harmadszor foglalkozunk az Anno 2070 védelmi rendszerével. Először kiderült, hogy a játék nem engedi a hardware cserét - pontosabban engedélyezi, csak ez egy aktiválásunkba kerül. Tegnap a kiadó megvédte a rendszert, mivel szerinte alig akad valaki, akinek ezzel gondja lenne. Ma pedig a játékot fejlesztő BlueByte bejelentette, hogy változtattak a rendszeren.



Így jelen állás szerint bármilyen hardware elemet kicserélhetünk büntetlenül. Azt még nem tudni, hogy a kiadó pontosan mit szól mindehhez - valószínű holnap reagálnak rá, hogy újra legyen valami hírérték és ismét foglalkozzanak az alkotásával, hiszen a negatív reklám is reklám.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #2
    "Tegnap a kiadó megvédte a rendszert, mivel szerinte alig akad valaki, akinek ezzel gondja lenne."

    Igen, ebből látszik, mennyire egy mocsadék köcsög hozzáállása van a kiadóknak az egész számítógépes játék témához.
    Egy játék a számukra kb fél év alatt kifut, utána meg minden vásárlójuk magasról telibe van szarva. Ennyi idő alatt persze, hogy nem sokan panaszkodnak hardvercsere miatt, az meg, hogy két év múlva már MINDENKI fog rinyálni, aki megvette ezt a szart, az kit érdekel?
  • Fresh Duke #1
    Őszintén, kit érdekel a másolásvédelmi rendszer? Úgy is mindenki warezolni fogja. (Vélhetőleg még az is, aki megveszi, hogy ne kelljen a másolásvédelem miatt szívnia.)