Szekeres Viktor

A Tintin kalandjai Amerikában termel a legtöbbet

Amerikában, sok másik országgal szemben nem nevezhető sikernek a Tintin kalandjai, azonban a film mégis hazai pályán fogja a legtöbb bevételt összeszedni, ami egyébként a legtöbb hollywoodi produkcióra is igaz.

Semmiképpen sem számít kirobbanó sikernek Steven Spielberg egyik új filmje, a motion capture technológiával készített Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin), de a bő egy hete bemutatott filmet egyelőre még bukásnak sem lehet nevezni, még akkor sem, ha az ünnepek alatt közel sem pörgött fel a látogatottsága. Január elsejével bezárólag a film Amerikában 48 millió dollárt szerzett, ami azt is jelenti, hogy egy-két napon belül már nem Franciaország lesz az az ország, ahol a legjobban szerepel a Tintin, hiszen az európai országban eddig 53 millió dollár bevételt ért el az októberben bemutatott kalandfilm.

Európára egyébként is jellemző, hogy már ősz végén látható volt a film, mely világszerte eddig 239 millió dollárt hozott, amivel már az év 14. legsikeresebb filmje Amerikában. A nagy kérdés, hogy ez a teljesítmény elegendő lesz-e a folytatáshoz, hiszen Hollywoodnak az amerikai bevételek számítanak igazán, amire remek példa a 2007-es Arany iránytű, mely hiába ért el 300 millió dollárt meghaladó bevételt Amerikán kívül, hazai pályán mindössze 70 millió dollárra volt képes - a 180 millió dollárba került első részt nem is követték a továbbiak, bár talán nem is baj, hogy a történet további alakulása iránt érdeklődők így olvasásra kényszerültek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gulyasandras #1
    "amire remek példa a 2007-es Arany iránytű"

    Tudni kell a jogokat ésszel eladni.