Szekeres Viktor

Johnny Depp csúnyán elhasalt Magyarországon

Sem Johnny Depp, sem Richard Gere nem érdekelte a magyar mozizókat, így ismét csak rácáfoltunk arra a tévhitre, miszerint csak színészek nevével bármit le lehet nyomni a közönség torkán.

Múlt héten csütörtökön három, minimum 10 kópián futó filmet mutattak be Magyarországon. Mint arról már beszámoltunk, egy közülük nagy sikerrel debütált, azonban a másik kettő a nagy nevek ellenére is elhasalt. A Johnny Depp főszereplésével készült Rumnapló hazai gyenge szereplése annak tükrében, hogy Amerikában is a várakozások alulmúlóan szerepelt a Hunter S. Thompson műve alapján készült film, nem is akkora csoda. Hiába játszotta hétvégén 23 mozi is a filmet, mindössze 6 808-an ültek be az előadásokra, ez mozinként 4 napra átlagosan 300 embert jelent - jobb filmeket nagyobb termekben ennyien egy előadáson megnéznek. A Rumnapló nyitánya egyébként a hétvégi toplista hatodik helyére volt elegendő, s mindez főleg azért szomorú, mert egy kis, független forgalmazó, a Big Bang hozta be a filmet pár héttel az amerikai premier után.


A hét harmadik nagyobb premierje az Álcák csapdája volt, mely címe ellenére nem valami Transformers-spinoff, hanem egy Richard Gere-es thriller, melyet a Fórum Hungary mutatott be 11 moziban. Nos, a premier nem szolgált rá a forgalmazó megelőlegezett bizalmára, hiszen még a Rumnaplónál is gyengébb vászonátlagot produkálva éppen csak felfért a tízes toplistára, miután a bemutató első négy napján 2 945-en váltottak rá jegyet.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Senki nem írta, hogy szar, csak azt, hogy Depp nevére nem indul meg a nép. Szerintem azt hitte a stúdió, hogy majd ő hozza a sikert egy ennyire nem közönségfilmnek is.

    Más kérdés, hogy ez tényleg elég rossz film. A Félelem és reszketést egy Terry Gilliam rendezte. Az zseniális volt. Ezt pedig egy olyan ember csinálta, aki 20 éve nem csinálta mozifilmet, de még azt is megkockáztatom, hogy nem az ő hibája, hogy ilyen gáz lett.
  • Zombee #4
    "...így ismét csak rácáfoltunk arra a tévhitre, miszerint csak színészek nevével bármit le lehet nyomni a közönség torkán..."
    Most akkor ezért szar a Rumnaplók? Anno egy másik Hunter S. Thompson film, valami Félelem és reszketés Las Vegasban is bukás volt anyagilag. Ezt nem lenyomni kell, egyszerűen csak nem blockbuster, Johnny Depp ilyet is vállal, nem idegenkedik az alacsony bevételtől, nem az a jó film mércéje. Hírverése sincs a filmnek, Thompsont sem ismerik itthon.
  • winnie #3
    arra a statisztikára gondolsz, ami szerint az alkonyat 4 hatalmas siker és a rumnaplók bukta? az egyik akkor jó, a másik rossz?
  • hunwhite #2
    Többek között! Viszont a mostanában kijövő filmek minőségét is jelzi a statisztika...
  • Broafka #1
    jah, mert amikor jön a karácsony, és alig van pénze az embernek kaját venni, akkor pont 1500 Ft-os mozijegyekre fog költeni, és akkor még a pattogatott kukorica és társai benne sincsenek.

    Nem mellesleg nem is hallottam ezekről a filmekről...