Szekeres Viktor

Teljes, 2 perces előzetes a tavasz legnagyobb scifijének

Most már kívülről-belülről ismerhetjük a John Cartert, hiszen megérkezett a Disney új scifijének második, teljes előzetese. Kérdés, hogy a látványra való törekvés mennyire fogja elnyomni a történetet.

Pár napja már majdnem egy percet láthattunk a John Carter című Disney-scifi új előzeteséből, most viszont már a teljes trailert megnézhetjük, s elgondolkodhatunk azon, hogy vajon a fiatalabbak mekkora izgalommal várhatnak egy ilyen látványosnak ígérkező filmet. Egy filmet, melynek ráadásul története is lesz, hiszen mégiscsak a Tarzanok írójának, Edgar Rice Burroughs-nak majd 100 éves műveire fog építkezni. Kérdés, hogy az adaptáció során mennyi maradt meg az eredeti történetből.


A tavasz legnagyobbja kitétel a John Carter esetében természetesen fenntartásokkal kezelendő, s nem csak azért, mert az idei évvel ellentétben a tavasz nem a scifikről fog szólni, hanem azért is, mert a mozis tavaszra gondoltunk. Ugyanis májusban, a csillagászati tavasz, de már a mozis nyár során két meglehetősen nagy költségvetésű scifi is mozikba kerül: a Sötét zsaruk harmadik része, valamint a Csatahajó (Battleship)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sandor8206 #14
    sztem neked se az erősséged , hogy összeadd, hogy 1+1=2, attól, hogy a cikk a filmről szól ÉS? a film az 1911-ben kitalált történetből építkezik még ha nem is 100%-osan,
    ezt hasonlítani máshoz ostobaság
  • xido #13
    Semmire nem emlékszem már a 4 könyvből,ami itthon megjelent-vagy csak annyi volt meg-,csak annyira,hogy iszonyatos élmény volt olvasni..volt olyan kötet,amit egyetlen vonatút alkalmával kivégeztem és kész voltam tőle a végére...Ha csak picit is visszaad belőle a film...
  • Axlkenobi #12
    Hát a John Carter inkább Space Fantasy vagy Sword and Planet műfajú, ezek általában a sci-fi és a fantasy műfaj elemeit egyaránt felhasználó alkotások.
  • William Hunter #11
    Igazad van, nehéz nem észrevenni a hasonlóságot. Viszont aki olvasta Edgar Rice Burroughs és Frank Herbert könyveit amik előbb készültek, és utána látta a Star Wars filmeket, érthetően pont fordítva látja a hasonlóságot.
    Burrough, Princess of Mars -> Flash Gordon -> Star Wars
    Frank Herbert, Dune -> Star Wars
    Star Wars origin

    immovable #7
    Igazad van, egy dolog a történeti hasonlóság, és másik a képi megvalósítás.
    Lehet hogy szegényes a fantáziám, de pl. az aréna jelenetnél sárga homok, kör alakú aréna, lépcsőzetesen emelkedő lelátó, rajta az üvöltő tömeg, akik a hadifogjok és egzotikus vadállatok küzdelmét nézi. Hogyan máshogy tudnád filmre vinni, hogy ne hasonlítson más korábbi filmre, köztük a Star Wars-ra.
  • Alfa Of NS #10
    Fene tudja, lehet hogy csak egy sima popcorn film lesz. A fickó amúgy miért ugrik olyan böszme nagyot? Alacsonyabb gravitáció miatt?
  • Inquisitor #9
    Azért engedtessék meg az írójának saját magától lopni, ha már a Tarzant hozod fel :D
    Felsorolt filmek meg fikarcnyit sem merítettek az eredeti 1912-es könyvből, mi? Viszont várhatóan mivel Disney film, sokkal visszafogottabb lesz a könyvnél.
  • kandeláber #8
    1911-ben is volt már plágium. :D
  • immovable #7
    Csak hogy a cikk a filmről szól, nem az eredeti "műről". Szövegértelmezés nem erősséged látom.
  • sandor8206 #6
    eléggé idiótaság egy 1911-ben íródott műnél nem eredetiségről beszélni
  • Ender Wiggin #5
    Sci-fi? Nem inkább fantasy?