Szekeres Viktor

Készül A sebhelyesarcú feldolgozása

Most már biztosra vehetjük, hogy Hollywood komolyan gondolja A sebhelyesarcú ismételt feldolgozását, illetve az eredeti regény újabb adaptációját, hiszem már forgatókönyvírót is talált a projekt.

Szeptemberben pattant ki a hír, miszerint Hollywood szeretné feldolgozni, illetve modernizálni Al Pacino 1983-as klasszikus gengszterfilmjét, A sebhelyesarcút. A Brian De Palma által rendezett eredeti annak ellenére mind a rendező, mind a főszereplő legismertebb munkája, hogy a filmet nem szórták meg díjakkal, mindössze 3 Golden Globe-jelölést kapott, sőt, a rendezésért még Arany Málna-díjra esélyes volt. Úgy tűnik, hogy a pletyka mára már valósággá vált, hiszen a Deadline értesülései szerint már az is biztos, hogy David Ayer fogja írni a forgatókönyvet.


Ayer eddig olyan filmek karcos, zsarufilmek szkriptjét írta, mint a Kiképzés vagy a Dark Blue, Az utca királyait pedig rendezte, de ő készítette a jóval kommerszebb U-571, a S.W.A.T. - Különleges kommandó, valamint a Halálos iramban forgatókönyvét is, valamint a Nehéz időket. Azt pedig, hogy A sebhelyesarcút egyáltalán nem ördöngösség remake-elni, mutatja az a tény is, hogy Brian De Palma verziója is valamilyen szinten feldolgozás volt, hiszen az első A sebhelyesarcú már 1932-ben elkészült, igaz az még csak másfél órás volt a 83-as három órás verzióval ellentétben, s a főszerepben sem a kokain volt, hanem az alkoholos italok. Persze valójában inkább adaptációnak mondhatóak a filmek, hiszen mindkettő alapját Armitage Trail regénye jelentette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!