Szekeres Viktor

Nem bukott meg az év egyik legjobb filmje

Itthon sem mutatkozott be rosszul a Drive - Gázt!, s Amerikában is viszonylag népszerű volt a Bronson rendezőjének új filmje. Az, hogy lehet-e belőle valódi közönségsiker, csak az elkövetkező hetekben derülhet ki.

Nem lett zajos siker sem Amerikában, sem itthon a Drive - Gázt!, de nem is kezdett rosszul, s ki tudja, lehet, hogy az elkövetkező hetekben elterjed annak a híre, hiszen kritikusok és netes megmondóemberek már rég voltak ennyire elájulva egy filmtől. Itthon 15 kópián került bemutatásra Nicolas Winding Refn filmje és csütörtöktől vasárnapi 9 308-an váltottak rá idehaza, ami a hétvégi toplista negyedik helyére volt elegendő, könnyedén megelőzve például a háromezer jegyvásárlóig sem jutó Colombianát.


A Drive Amerikában sem döntött csúcsokat, de a viszonylag kis stúdió, a Film District forgalmazásában 11,3 millió dollárra és egy hétvégi harmadik helyre volt jó a film. A leginkább a hájp hatására jegyet váltó fiatal férfiakból álló közönségnek azonban az exit pollok szerint nem jött be az erőszakos, már-már művészfilm, hiszen ritkán látott C- átlagosztályzatot érdemelt ki, aminél alacsonyabb ritkán születik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #3
    még nem láttam, de a bronson címűnél csak jobb lehet
  • zetortraktor #2
    Szerintem is hülyeség. Nem "egyik" legjobb, hanem magasan a legjobb. A vicces, hogy már előre tudni lehetett, hogy mekkora film lesz és azóta is csak 10/10-es kritikákat olvasni róla minden értelmes helyen.
  • Zombee #1
    Ööö... miért is ez az egyik legjobb?