Szekeres Viktor

Olcsó 2D-s film tört be hétvégén a 3D-sek birodalmába

A majmok bolygója: Lázadás az év egyik legjobb nyitányát produkálta Amerikában, s ezzel bekerült a főleg 3D-s filmek által alkotott elit klubba. Ráadásul mindehhez százmilliós költségvetés sem kellett.

Amerikában, mint arról már beszámoltunk, hétvégén A majmok bolygója uralta a mozikat, az elsőfilmesként a Menekülőket jegyző Rupert Wyatt második rendezése majdnem 55 millió dollár bevételt hozott három nap alatt, s a nemzetközileg begyűjtött 24 millió dollár sem elhanyagolható. Ezzel a teljesítménnyel pedig az előzményfilm bekerült 2011. tíz legjobban debütáló filmje közé, melyen eddig jórészt csak 3D-s filmek szerepeltek, mindössze a 4-5. helyet csípte meg a Halálos iramban: Ötödik sebesség (86,2 millió dolláros nyitány) és a Másnaposok 2 (85,9 millió dolláros nyitány), valamint a kilencediket az X-Men: Az elsők (55,1 millió dolláros nyitány).

A nagy érdeklődés egyébként még azért is elismerésre méltó, mert az idei év legjobban kezdő filmjeire nem csak a 3D volt jellemzőbb, mint a 2D, hanem zömük viszonylag nagyköltségvetésű is volt: a Halálos iramban 5. része 125 millió dollárba került, a képregényfilmekre (Thor, Amerika kapitány, X-Men: Az elsők) nagyjából 150 milliót szántak, a Transformers 3, a Verdák 2 és a Harry Potter utolsó része 200 millióból jött ki, míg a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 250 millió dollárból. Egyedül a Másnaposok 2 büdzséje maradt százmillió alatt (80 millió dollár), így a 93 millióba kerülő A majmok bolygója: A lázadás nem csak sikeresnek bizonyult, hanem még költséghatékonynak is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #29
    Ugye te vagy az a "másik" :D ?
  • zetortraktor #28
    Annyira ciki, hogy amikor kialakul egy ilyen vita és az egyik fél minden kommentjável lesöpri a másikat, míg a másik minden kommentjével égeti magát, akkor a "másik" nem veszi észre, hogy milyen szánalmas:)
  • Dynamic #27
    "Értem én hogy magyarázod a semmit"... Mondod te...
    Sejtettem, hogy érvelni nem fogsz tudni, hiszen arra, hogy "igénytelen emberek véleménye nem számít", miért válasz az, hogy "minden szart moziban nézek meg", azt nem is lehet ésszerűen megmagyarázni.
    Ha koromat meg megnézed, rájöhetsz, hogy valószínűleg már rég nem apuci pénzel, legfeljebb téged, aki sóher és igénytelen vagy mert sajnálod a pénzt mozira és beéred a gagyi junoszty minőséggel. (Belenéztem a TS samplebe...egészségedre!)
  • AZTA #26
    Értem én hogy magyarázod a semmit, ez a film meg úgy mellesleg olyan messze van a látványfilmtől mint Makó Jeruzsálemtől. Egy relatíve jó verzió van fent róla és bizony mindent látni, ha ettől részletesebben szeretnéd a majmokat látni akkor szóljál apucinak és csak kivisz az állatkertbe.
  • kalapos01 #25
    "Csak szólok, hogy USA-ban a vezető filmstúdiók saját mozihálózattal rendelkeznek."

    Jaj, és akkor? Ha van a Foxnak egy mozihálózata, az szerinted miért jó a Foxnak? Ezek külön cégek. Az Fx is a Fox kábelcsatornája és kipengette a 10 millió dollárt a 20th Century Foxnak, hogy leadhassa elsőként az új Majmopk bolygóját. Az RTL csoportnak is meg kellett vennie az RTL-ben a tulajdonrészt pár hete.

    Ja, amúgy meg természetesen nem rendelkeznek. Vagy ha igen, akkor aprókkal. A legnagyobbak, mint az 550 mozis Regal, a 300 mozis AMC, az ugyancsak 300 mozis Cinemark, a 130 mozis Carmike nem stúdiós mozik, és ezután már csak 50 körüli moziszámmal bírók vannak, de a top 20-ban nincs stúdiós mozi. Nem is lenne sok értelme.
  • Dynamic #24
    Nem értem, miből szűrted le azt az orbitális marhaságot, hogy mindent moziban nézek meg. Csupán azt ecseteltem, hogy egy látványfilmet junoszty tévé minőségben néző véleménye fabatkát sem.
    De ha úgy is lenne, hogy "mindent" moziban nézek meg, ahhoz sem lenne sok közöd. Mivel nem szarevősködök 1-2ezer forinton, mint egyesek, plusz nyilván nagyságrendekkel nagyobb élmény a mozi, mint a junoszty tv, így az idióta jelző azokra áll, akik azt gondolják, hogy ők a józan tudatos vásárló, aki bezzeg jól beintenek Hollywoodnak. Hidd el szarnak ők rád magasról, a hangya lázadozásoddal együtt.
  • AZTA #23
    Még jó hogy sok ilyen idióta van mint te, aki minden szart moziba néz meg és csengeti a jókis bevételt nekik mindenért.
  • Bhalage #22
    jaj nehogy mar ilyen kis korcs majmok pattogjanak a vasznom, agyonlonem mindet dzsizusz mekkora egy elmebeteg marhasag ..
  • NovaTerra #21
    Csak szólok, hogy USA-ban a vezető filmstúdiók saját mozihálózattal rendelkeznek.
  • Dynamic #20
    Mivel Magyarországon még nem adták, még nehéz megmondani(itt legalábbis, persze vannak külföldi review-k). Kamerás szutykot nézők véleményére meg nem adunk :)