SG.hu

Cars 2: The Videogame



Kiadó: Disney Interactive Studios
Fejlesztő: Avalanche Software
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP (SP3), Vista (SP1), Windows 7, 3,0 GHz Intel Pentium 4 vagy AMD Athlon 64 3500+, 1 GB RAM, 3 GB szabad tárhely, NVIDIA FX6600 vagy ATI Radeon X800
Hasonló játékok: Mario Kart, Blur
Kategória: versenyautó

Villám McQueen és Matuka hamarosan második alkalommal bizonyíthat szélesvásznon, addig azonban érdemes egy pillantást vetni a filmhez ugyan csak lazán, de kapcsolódó játékadaptációra, ami lényegében egy ügyes, szórakoztató Mario Kart-klón.

Lassan örök érvényű tézis, hogy film alapján jó játékot készíteni szinte nem lehet. Aztán mindig akadnak olyan alkotások, melyek alkalomadtán rácáfolnak a feltételezésre. Így tesz most a Cars 2: The Videogame is, mely bár csak nagyon laza szálakkal fonódik közvetlenül a hazánkban jövő héten mozikba kerülő Pixar mozihoz, a maga nemében mégis egy végtelenül bájos, nem csak gyerekek által élvezhető, nagyon szórakoztató adaptációt kap az, aki vásárlásra adja a fejét. Ezen talán nem is lepődünk meg, ha egy pillantást vetünk a készítők kilétére, hiszen az Avalanche Software korábban a Toy Story 3-hoz készült játékkal bizonyította, a bekezdés első mondata közel sem állja meg a helyét.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Cars 2: The Videogame tulajdonképpen a zsáner klasszikusától, a Mario Kartból merít ihletett, ennek megfelelően kapunk néhány alaphelyszínt, kezdetleges járgányokat, amikkel aztán nem csak a szimpla körözgetés lesz a feladatunk. Lehetőségünk lesz pontokat gyűjteni, egymást lökdösni, útlevágásokat és fegyvereket használni, esetleg a másikat szívatni, de minden esetben a cél nem más, mint az élen végezni.

A hat különböző szintből felépülő karriermód mellett természetesen egyéb, meglepően élvezetes és ötletes játékmódokban tehetjük próbára magunkat. A sima Race-ben gyakorlatilag egy mezei körversenyt kapunk, míg a Battle Race annyival lett megfűszerezve, hogy a körözgetés mellett némi akciót is csempésztek a módba a készítők. Ennél azonban izgalmasabb kihívást biztosít az Attack, ahol a folyamatosan minket zargató ellenséges autókat kell kilőnünk. Minden egyes elpusztított járgányért bónusz másodperceket kapunk, és értelemszerűen az győzedelmeskedik, aki minél tovább képes életben maradni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Hunter játékmódban vadászt alakítunk, ahol lényegében egy arénaharcban veszünk részt, és a folyamatosan özönlő ellenséges autókat kell levadásznunk, míg a Survivalban Professzor Z egyik helikoptere üldöz minket, a feladatunk pedig pajzsunk töltöttségének szinten tartása, amit a menekülés közben, a pályán elhelyezett akkumulátorok segítségével biztosíthatunk. A sok-sok opció közül messze ez volt a legérdekesebb mód, itt ugyanis a gyorsaság mellett a precizitásra kerül a hangsúly.

A járműpark is hasonlóan változatos és színvonalas, mint a Cars 2 nyújtotta játékmódok, így összesen harminchat darab érhető el. A listában megtaláljuk Villám McQueent és Matukát, de mellett felbukkan még a két titkos ügynök, Finn McMissile és Holley Shiftwell, a főgonosz, Professzor Z, illetve Filmore, Sarge, Luigi és Guido. A Földgolyó Futam kihívóinak volánja mögé is pattanhatunk, azaz versenyezhetünk többek közt Francesco Bernoullival, Raoul CaRoullal, Carla Velosóval, Jeff Corvette-tel, Shu Todorokival, Nigel Gearsley-vel és Miles Axleroddal is. Mindegyik benzinzabálóhoz szerezhetünk fegyvereket, melyek között találjuk a géppisztolyt, a rakétavetőt, az aknát vagy a távirányítású bombát, de olajfolttal vagy műholdas lézercsapással is meglephetjük a rosszfiúkat és ellenfeleinket. A fegyverarzenál mellett taktikai elemként szolgál még a Turbó is, amit a pályán tett különböző cselekedeteink segítségével tölthetünk fel. Versenyezzünk hátrafelé menetben, vagy sodorjuk el az útjelző táblákat, esetleg drifteljünk minél többet, biztosak lehetünk benne, hogy a Turbó utántöltő cellái megtelnek energiával. Érdekes koncepció, hogy cellákra bontva aktiválhatjuk az extra energiát, így nem egyszerre kell elhasználnunk az összeset. Ha teljesen feltöltjük magunkat, akkor az összes energiát aktiválva egy ideig védőpajzsot is kapunk.

Klikk ide! Klikk ide!

Akad a játékban multiplayer funkció is, melynek legnagyobb hiányossága, hogy nincs lehetőségünk online versenyzésre. Van azonban négyfős osztott képernyős kihívás, ami ráadásul ki-/beugrálós módon működik, ugyanis itt nemcsak az általunk generált helyszíneken versenyezhetünk, hanem a játék kampányának gerincét alkotó H.R.O.M.E. Missions-t is teljesíthetjük ilyen módon.

A Cars 2: The Videogame ugyan semmit nem tesz hozzá a stílushoz, de szerencsére nem is ront annak renoméján. Az Avalanche Software - nem keverendő össze a Just Cause fejlesztőivel - egy tisztes iparosmunkát tett le az asztalra, amit ezúttal nem csak a kicsik, de a stílus kedvelői is maradéktalanul élvezhetnek. A Cars 2 adaptáció ugyanis az online multiplayer hiányát leszámítva egy élvezetes, izgalmas játékmódokat felvonultató, változatos, szórakoztató cím lett, mely maradéktalanul képes megfelelni az önmaga által felállított elvárásoknak.

Grafika: A játék ugyan nem nyújt kiemelkedő látványt, a vizualitás ez esetben csakis sokadlagos tényező. Mégsem kell szégyenkeznie a Cars 2-nek, az alkalmazott színek pont annyira barátságosak, mint a mosolygó járgányok.

Kezelőfelület, irányíthatóság: Szerencsére nincs túlbonyolítva a rendszer. Nyilván kontrollerrel sokkal kényelmesebb ilyen jellegű játékot játszani, de PC-n is kényelmes a billentyűkiosztás, így mind az irányítás, mind a turbó- és fegyverhasználat kellemes.

Játszhatóság: Az online multiplayer mód hiánya fájó, de kapunk egy raklapnyi egyéb játékmódot, tartalmas karriert, így azért meglehetősen hosszú időre leköti az embert a Cars 2.

Intelligencia, nehézség: Alapvetően egy gyerekeknek szánt játékról van szó, ennek megfelelően túlzott nehézségről nem beszélhetünk.

Hangok, zene: Passzol a stílushoz, a Cars 2 hangulatához, de igazából semmi kiemelkedőt nem mutat.

Összefoglalás: Lassan vége az ínséges nyári időszaknak, és jön az őszi dömping, ebben a pangásban azonban kellemes kikapcsolódást nyújt Cars 2 adaptációja, így ha mással nem is, de gyerkőcünkkel leülve garantált a felhőtlen szórakozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)