Szekeres Viktor

Mégiscsak lesz a magyar mozikban Conan, a barbár

Sokáig nem volt hazai gazdája az új Conan-mozifilmnek, de a rajongók nagy örömére egy új cég kezébe vette a film forgalmazását. És nem csak egy új filmforgalmazó lép be a piacra nyáron.

Miközben itthon egyre több tervezett mozis premier tűnik el a műsorból, a nagyobb forgalmazók mellé egyre több kisebb cég lép be a piacra, akik úgy tűnik, hogy felismerték, hogy mégiscsak lehet valami keresnivalójuk. Ennek köszönhetően fordulhatott elő az, hogy például a Fórum Hungary által profitképtelennek gondolt Mel Gibson-film, A hódkóros (The Beaver) látható lesz itthon, a piacon már jó ideje jelenlévő CORNERfilm gondozásában.

Az új forgalmazók közül kettőt piacra lépését érdemes megemlíteni. Egyrészt a Ristretto Film-ét, mely mögött a korábban a Kinoweltnél és a Budapest Filmnél is dolgozó Szelényi Ákos áll. Az újonc forgalmazó első filmje az itthon is népszerű Francois Ozon legújabb rendezése, a Született feleség (Potiche) lesz Catherine Deneuve és Gérard Depardieu főszereplésével, de idén még várható tőlük Nicolas Winding Refn filmje, a Valhalla Rising, valamint az egy karambolos autóban játszódó Wrecked című kamaradráma Adrien Brodyval. A cég évi 4-6 mozifilm és 15-20 DVD/Blu-Ray forgalmazását tervezi.

Ugyancsak újonc lesz a hazai piacon a szeptember 1-jén induló, a stúdióktól független filmekre szakosodott Big Bang Media. A cég első filmje a Conan, a barbár (Conan the Barbarian) lesz, melyet így nem sokkal az amerikai premier után láthatunk 3D-ben és 2D-ben, szinkronizálva. Ugyancsak szeptemberben mutatja be a Big Bang Media a Csak tudnám, hogy csinálja (I Don't Know How She Does It) című Sarah Jessica Parker-romantikus komédiát, s idén, valamikor október közepén még a One Day-t várhatjuk tőlük Anne Hathaway főszereplésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!