Szekeres Viktor

Jön a Monte Cristo grófja scifi

Lehet, hogy a legújabb hollywoodi módi a klasszikus regények futurisztikus köntösbe való öltöztetése lesz? Erre utal az, hogy A sötétség mélyén után a Monte Cristo grófja is scifis adaptációt fog kapni.

A Variety értesülései szerint a Warner Bros. stúdió megvette Ian Shorr forgatókönyvét, melyet röviden úgy lehet körbeírni, hogy Alexandre Duma klasszikusának, a Monte Cristo grófjának a futurisztikus verziója. A film egyébként meglehetősen jó ütemben érkezhet, hiszen a Monte Cristo grófját legutóbb 2002-ben adaptálták filmvászonra Jim Caviezel és Guy Pearce főszereplésével.

Az eredeti, Dumas-féle 1844-es történet egy fiatalemberről szól, akit ártatlanul börtönöznek be, s aki szabadulása után a titokzatos Monte Cristo grófjaként áll bosszút azokon, akik börtönbe juttatták. A tervezett film producere Kevin McCormick lesz, és a stúdió sürgősként kezeli a projektet, mely máris rendezőt keres. A hír érdekessége, hogy alig egy napja jelentették be, hogy Joseph Conrad, A sötétség mélyén (Heart of Darkness) című klasszikusát is feldolgozzák scifi-környezetbe átültetve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mózsi bá #4
    Kedves posztíró, ha Britney Spear-t írok Spears helyett, akkor az egy sima tévedés. De Dumas helyett Duma-t írni, nos ezért főbelövés jár. Tegye meg helyettünk. Köszönjük.
  • curse #3
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gankutsuou:_The_Count_of_Monte_Cristo
  • endrev #2
    Márminthogy: sajátot, nem másét!
  • endrev #1
    1 eredeti ötletet, plíííz!