Szekeres Viktor

Amerikában eddig csalódás a Transformers 3

Úgy tűnik, hogy a nagyon gyenge második rész egyelőre elriasztotta a nézőket a Transformers 3 megtekintésétől, ugyanis az új epizódot premier napján csak feleannyian látták, mint 2009-ben a másodikat.

Kedden este Amerikában is bemutatásra került a Transformers 3, mely eredetileg a Dark of The Moon alcímmel rendelkezik. A film első teljes napján, szerdán 37,3 millió dollárt zsákolt be, ami minden idők hatodik legnagyobb szerdai bevételének számít, s persze 2011 legjobb napi bevételének is. A Pókember 2 (40 millió) és két Harry Potter-film (44 és 58 millió) mellett mindössze az Alkonyat-trilógia tavaly harmadik része produkált jobb szerdai nyitányt (68 millió), valamint éppen a Transformers: A bukottak bosszúja 2009-ben 62 millió dolláros nyitószerdát produkált. Ez nézőszámban kifejtve azt jelenti, hogy a harmadik részt azonnal mindössze feleannyian akarták látni, mint a másodikat. (Az első Transformers-film nyitónapi teljesítménye 27.9 millió dollár volt - valamivel ezt is többen látták, mint a 3. részt az első napon.)

Michael Bay filmjét 10 000 vásznon és 4011 moziban adják Észak-Amerikában, ezek közül 2789 3D-s teremben és 146 IMAX-teremben. A 3D-s bevételek az összbevétele 60%-át adják eddig, mely magasabb, mint az elmúlt hetek térhatású filmjeinek 40%-os bevételhányada, de elmarad a tavaly többször előforduló, és egyes filmek év elején produkált 80%-os teljesítményétől. A felmérések szerint egyébként az első napok közönség 62%-a férfi volt, míg a nézők több, mint fele, egész pontosan 55%-a 25 éven aluli.

A szerdai bevétel mellett érdemes megemlíteni, hogy kedden az éjszakai vetítésekkel további 8 millió dollárt hozott a Transformers 3, mely az év második legjobb éjszakai startja, mindössze a Másnaposok 2 kezdett jobban, 10,4 millió dollárral. Az előrejelzések szerint a film csütörtökön 20 és 30 millió dollár bevételt hozott, ami a százalékokat tekintve mindenképpen jobb teljesítmény, mint a második részé, hiszen az a 62 milliós szerda után 29 milliós csütörtökkel folytatta. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy a lassabb start után a harmadik rész hosszabb távon akár le is körözheti a második epizódot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #13
    Vess csak egy pillantást valamire, amiről nagylelkűen megfeledkezel:

    "10 000 vásznon és 4011 moziban adják Észak-Amerikában, ezek közül 2789 3D-s teremben és 146 IMAX-teremben. A 3D-s bevételek az összbevétele 60%-át adják eddig"

    Tehát, nem véletlenül csalódás. Mert csak a 3D miatt ekkora a bevétele, ÉS csak így tudta elérni azt az eredményt amit.
    Ez csak csökkenhet. Ergo, csak nagyon hosszú távon hozhat súlyos milliókat (Amerikában nem szokás évekig mozirenden tartani egy filmet]. Az pedig a gyártóknak épp elég ahhoz, hogy fogják a fejüket.
  • Ray78 #12
    Én nekem tetszett a film és kész sajnálom azokat akik valami mélyenszántó lelkizést várnak ettől a filmtől. Ennyi.....
  • KennyGTP #11
    Jóbban megnézek egy fél órás Transformers rajzfilmsorozatot mint ez a hightech robotos (lassan már Csillagok Háborús) 2 órás filmet mert legalább a rajzfilm hű volt a képregényhez és az Alakváltók univerzumához.
  • Etinger #10
    Láttam. Nem volt egy nagy eresztés az se, de nem sikerült megütni a szintet. Ennyi. Egynek elment volna, de a harmadik részről beszélünk. Technikailag mesés, oszt' annyi.
  • tibisan #9
    ezt fejtsd már ki kicsit bővebben : "láttátok ti régebben rajzfilmben "..oh köszi
  • BoneDragon #8
    Miért is gyenge? Láttátok ti egyáltalán régebben rajzfilmben? Ha igen, nem mondanátok ekkora baromságokat. A másik meg, hogy biztos nem a nézettség alapján fogom eldönteni, hogy megnézem vagy nem.
  • Etinger #7
    Szerintem meg Ender Wigginnek van igaza, mert a cikk vége teljesen más irányba viszi el az egészet. Legalábbis Csalódás szót a bevételeket nézve indokolatlan emlegetni. Azért már inkább, mert a film ugyanazon a gyenge színvonalon van mint elődjei.
  • hdo #6
    Ez nem az értelmes fogalmazásról szól, hanem a szövegértelmezésről, te esetedben annak hiányáról. Amit kalapos01 mond az teljesen igaz. Hiába jó a start, a többi részekhez képest akkor is csalódás, mert perpill még a gyalázatos második rész bevételét üti csak meg, de az első részhez képest jócskán elmarad.

    Tehát siker a start, mert a többi filmhez képest igen jól szerepelt a premier idejét tekintve, de csalódás az első transformers bevételeihez mérten!
  • Ender Wiggin #5
    kalapos, ne viccelj már. Ha valami megdöntheti a korábbi rész bevételi mutatóit, akkor az nem lehet csalódást keltő. Ha már eleve esélytelen, akkor beszélhetnék csalódásról. Ez nem a számokról szól, hanem az értelmes fogalmazásról.
  • mindfreak #4
    Nem elrisztásképp mondom, de nagyon gyenge lett a film. Megint tele van idióta, erőltetett "poénokkal", mint a második rész, ami tönkretette az egész film hangulatát. Voltak jelenetek, ahol becsuktam a szemem, mert nem bírtam nézni. Lehet, hogy egy 10 éves amerikai gyerek nevet ezeken, de én nem. Inkább szánakoztam. El kellene dönteni, hogy ez akció-sci-fi vagy vigjáték fogyatékos szinten élőknek. Maga a történet se hozott semmi újat, olyan mint az első meg a második rész összevágva, szinte már tudni lehet, hogy mi fog történni a következő jelenetben. A magyar szinkron megint hányás volt (jobb szót nem tudok rá), bár ez sem újdonság. Ha valamelyik moziban adják eredeti nyelven is, akkor nagyon ajánlom, hogy azt nézzétek meg. Bár ez majdnem mindegyik filmre igaz lehetne. Részletesebben nem mennék bele, mert hosszasan írhatnék még a nem épp fényes színészi teljesítményről, a rossz vágásról és kamerabeállításokról, de hogy ne csak rosszakat mondjak, a kiváló CGI-ről, 3D-ről és az ismét nagyon jó zenéről.
    Aki nem nagy elvásárásokkal megy a moziba talán élvezni is fogja majd, de idén eddig ez a legrosszabb film amit moziban néztem meg (Fast Five, Thor, Karib-tenger kalózai 4, X-Men: First Class). Szomorú, mert nagyon vártam, és reménykedtem, hogy valami jobbat fognak összerakni, annak tudatában, hogy a második rész nem tetszett a nézőknek. Nem tették.