Szekeres Viktor

Michael Bay csak elszúrta a Transformers 3-at?

Hiába fogadkozott Michael Bay, nem lett kritikus kedvenc a Transformers harmadik része. Bár a vélemények szerint jobban sikerült a film, mint a hírhedt második rész, de az első nyomába nem érhetett.

Kedd este világszerte bemutatásra kerül a Transformers 3. része, a Transformers: Dark of The Moon, és természetesen azonnal felkerültek a netre az első kritikák - itthon és külföldön is. A miénkre hétvégéig várni kell, de addig is el lehet olvasni pár, sajtóvetítésekre hivatalos blogger véleményét: az Aeon Flux szerint a 3. rész jobban sikerült, mint a pocsék második, s 4/10-es osztályzattal illette az új epizódot, a Geekz blog írója nem osztályzott, de szerinte nem rossz, azonban a jótól még nagyon messze van a cikilavinának titulált film, de akadt olyan kritikus, aki saját mikroblogján állapította meg a sajtóvetítés után, hogy "akinek tetszik a transformers 3, az egy utolsó tapló bunkó.".

Az amerikai kritikák sem fukarkodnak a negatív kifejezésekkel, Roger Ebert például egy csillagot adott a filmnek, de összességében is inkább a negatív hangok vannak többségben - a RottentTomatoes kritikaösszesítő oldal alapján az eddigi 110 véleményből 41 pozitív volt és 69 negatív, így a film jelenleg 37%-os tetszési indexszel bír, ami azért jobb, mint a 20%-os második epizód, de rosszabb, mint az 57%-os első rész.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #58
    Nekem az első is nézhető kategória volt, a második kicsit visszaesés ilyen szempontból, viszont technikailag jobb... De majdnem ráfaragtam a sok negatív kritikára/véleményre a Sucker Punch-nál, ezért inkább nem hallgatok az ilyenekre, és úgy, mint régebben, most is a megérzéseimre fogok hallgatni (meg 1-2 trailerre)...
  • Ray78 #57
    "de akadt olyan kritikus, aki saját mikroblogján állapította meg a sajtóvetítés után, hogy "akinek tetszik a transformers 3, az egy utolsó tapló bunkó." mért az ilyen fővárosi tapló gyÉp nyomi balfaX sznob kretének mehetnek el ilyen bemutatókra? maradjunk annyiban ,hogy aki ilyen sajtóvetítésen részt vesz az egy tapló kretén írástudatlan bunkó eleve. a filmet meg megnézem ma és azért is tetszeni fog .... XD
  • vato loco #56
    A 2. rész tényleg nagyon gáz volt, de sztem az 1. is. Nem kéne erőltetni az ilyen idétlen jarjar szintű figurákat. Mindegyik transzformátorban csak a gfx jó.

    Mondjuk az eredeti rajzfilmsorozat is hasonlóan bugyuta, de legalább ilyen idegesítő faszokkal nincs teleaggatva mint a hugyáló robotook, meg a szülők elől bújkáló óriásköcsögök.
  • Yagami #55
    ööö...sorry, de az a Bad Boys 2-ben volt. Vegyük úgy, hogy az autópályás-rész (ahonnan már tényleg beindul a film) amolyan Mátrix 2+Bad Boys 2 feeling adott.
  • bmw #54
    Pedig a 2. Nekem jobban tetszett mint az elso....
  • wraithLord #53
    Én egyik Transformerstől sem vártam semmit, csak kíváncsi voltam, hogy hogy csinálták meg élőszereplős filmben gyerekkorom trafóit... :)
    Az első rész jóval túlszárnyalta a számításaimat, a második rész meg csak azért volt jó, mert az első rész folytatása... X) Amúgy majdnem végig a fejemet fogtam rajta...
    Nekem egyébként a trailer alapján a 3. rész még gagyibbnak tűnik, mint a második, de hát úgyis megnézem, nem bírom ki, és akkor majd kiderül... :)
  • yesname #52
    Hogy a Transformersről is írjak valamit: 1 az oké volt, 2 szar volt. Ezt még nem láttam, de IMAX-ben meglesem. Viszont tudom, hogy ez egy látvány akciófilm Cameron rendszerével forgatva. (Mint Avatar, bár annál jobb nem lehet, mivel ott a világ és a többi nagyon jól ki volt találva és megtervezve, meg azért többféle mondanivalója is volt, de nem ide tartozik.)
    A lényeg, hogy nem várok többet tőle, így nem az agyamat viszem a moziba, hanem a látásomat meg a hallásomat :D Javaslom tegye ezt mindenki aki megnézi, aki pedig tudja hogy mire számítson, de mégsem hagyja otthon az agyát, az magára vessen :D
  • yesname #51
    Ekkora baromságot nem kéne írni... Méghogy az ember. Te lehet, de nem az ember. Pl. Black Swan-t is ég és föld moziban és otthon nézni. (Pedig jóféle házimozi system van itthon.)
  • kerge30 #50
    Magoo!Nem olvastam pedig a hsz-edet,de látod,a jószemű Bay fanok mindent észrevesznek.Mi is volt a másik recycling?Mert rémlik,hogy valamit már láttam tőle,de most nem ugrik be.
  • Magoo #49
    bazz kb szorol szora ideztel engem :D
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1297095362&no=415