Szekeres Viktor

Transformers 3: Michael Bay már a mozigépészeket utasítja

Michael Bay a Transformers 3 premierje előtt előbb a mozitulajdonosokat és gépészeket kérte meg arra, hogy ne spóroljanak a vetítőgépek élettartamával, majd a közönségnek írt, hogy 3D-ben nézzék meg a filmet.

Nem lehet azt mondani, hogy a Paramount és Michael Bay, rendező nem tenne meg mindent azért, hogy a Transformers 3 (Transformers: Dark of The Moon) minél nagyobb sikert arasson. A rendező először a moziláncok vezetőit hívta fel azzal, hogy ne spóroljanak, hanem állítsák a vetítőgépek égőinek fényintenzitását minél magasabbra, hiszen ez a filmélmény növekedésével is jár, bár ezáltal sokkal gyorsabban kiégnek a gépek égői. A rendező úgy látja, hogy a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken vetítéseinél is ez a tényező okozta a sok minőségbeli kifogást, de a Zöld Lámpás vagy a legújabb Harry Potter is sötét jelenettel kezd, ami a szemüvegen át látott képet még rosszabbul láthatóvá teszi.

Bay a mozigépészekhez már levélben szólt, kérve őket arra, hogy működjenek közre abban, hogy a Transformers 3 valóban az eddig készült legjobb 3D-s film legyen - ezt a levelet lehet lejjebb elolvasni. A rendező pedig végül a közönséghez is szólott, először is megköszönte a rajongóknak a lehetőséget, hogy megrendezhette a három Transformers-filmet, hiszen az ő jegyekre költött pénzük és bizalmuk nélkül erre nem lett volna lehetősége. Majd arra kért minden nézőt, hogy a 3D-ben készült filmet 3D-ben is tekintsék meg a lehető legjobb rendelkezésükre álló moziban (melyek közül jó pár az új, 7.1-es hangrendszerrel van felszerelve), ugyanis a filmet eleve a harmadik dimenzióra tervezték, ráadásul rengeteg új, posztprodukciós technológiával javították fel a végeredményt, mely már így is olyan 3D-s felvételeket tartalmaz, melyek létrehozására korábban nem volt lehetőség.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viasz #8
    Ma láttam(3D), szerintem elég jó lett a film. Nem mondom, h kiemelkedő, de jó. Lehet az a baj, h nem iMax-ban néztem meg. Ha rám szakad az ótépé, lehet ott is megnézem.
  • Axlkenobi #7
    Most nem azért, hogy Bay-t védjem, mert szerintem egy arrogáns seggfej, de az miért is olyan hihetetlen, hogy nem csípte a 3D-t, aztán idővel Cameron megmutatta neki a technikát, ő pedig megváltoztatta a véleményét?

    Sok mindenért lehet Bay-t fikkantani, de emiatt szerintem pont nevetséges és felesleges.
  • KP27 #6
    Az hogy 30 hanszóró, nem feltétlen jelenti hogy 7.1
  • Laza #5
    Mondjuk tényleg botrányos, hogy mostanában olyan ramaty fényerővel vetítik a filmeket. Komolyan mondom, otthon sokkal jobb körülmények között lehet mozizni manapság.
  • RoyalPredator #4
    Nem írja alá a leveleit... eBayra így hogy cuppantsuk fel?
  • bolton #3
    sőt! ez ugyanaz aki a transformers 2 című merényletet elkövette :)
    az meg hogy live action...
  • kukacS3K #2
    amúgy miaz hogy új 7.1? a mozikban eddig is volt kábé 30 hangszóró nem? vagy úgy új hogy 8 külön sáv van felvéve és azokat osztják szét?
  • cylonflatus #1
    LOL, ez ugyanaz a Michael Bay, aki az Avatar bemutatása előtt még jövő nélküli bazári látványosságnak, múló hóbortnak nevezte a 3d-t, és hogy a Trfrmrs3-at biztos nem 3d-ben fogja forgatni? Gratulálok