Szekeres Viktor

Jön a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak 2

2010 egyik várt, de sokaknak csalódást okozó fantasy mozifilmje, a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak kap folytatást nemsokára, s sokak örömére a főszereplő megmarad.

A The Los Angeles Times 24 Frames elnevezésű rovata kürtölte világgá, hogy elkészülhet a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak folytatása, hiszen a gyártó stúdió már le is szerződtetett egy rendezőt a projekt mellé. A szerencsés nem más, mint az a Thor Freudenthal, aki tavaly és idén az Egy ropi naplója (Diary of a Wimpy Kid) című ifjúsági filmmel ért el nagy sikereket. (A film, akárcsak a Villámtolvaj, könyvadaptáció volt.)


A rajongók örömére A szörnyek tengere - Percy Jackson és az olimposziak (The Sea of Monsters) című regény alapján készülő folytatásra az első film főszereplője, Logan Lerman is vissza fog térni, míg a Villámtolvajt rendező Chris Columbus ezúttal producerként fog részt venni a produkcióba. A cél természetesen az, hogy a Scott Alexander és Larry Karaszewski írt második rész legalább olyan sikeres legyen, mint az első, mely 95 millió dollárba került és világszerte 226 millió dollár bevételt hozott 2010-ben. (Csak Amerikában 89 millió dollár volt a bevétel.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #13
    Nekem meg kifejezetten tetszett az 1. rész. És bizony már közelítek a 30 felé! Talán azért van ez így, mert ki tudom kapcsolni az agyamat és ahelyett, hogy azon lovagolnék kinek is szánták a könyvet, vagy filmet (basszus, ezt kisfiúknak szánták, akkor inkább meg sem nézem), inkább élvezem azt. Ennél ezerszer szarabb filmeket is simán megnézünk mindenféle kommentek nélkül (lehet azért, mert azok a filmek nem is kerülnek a hírmagazinba). Egy filmet sosem megérteni kell, hanem nézni és élvezni. Próbáljátok ki, hátha más lenne a véleményetek.
    Mellesleg természetesen a varázslótanonc is tetszett.
  • sajtosnudli #12
    8-12 éves fiúk még a verdáknál tartanak meg efféle animációs meséknél. Szerintem a célközönség 12 és 16 év között volt de ott is csak a lányok között volt népszerű, a fiúk többségének nem tetszett.

    jórészt fiú olvasótáborral ("úúú, megfilmesítik a percy jacksont, irány a mozi!"

    Ezt nem tudom honnan veszed de hogy ilyen nem volt azt tuti Legalábbis Magyarországon biztos nem.
  • winnie #11
    "@winnie: De ki dönti el, hogy mi a célközönség? Te? "

    dehogy én. az író, amikor megírja a könyvet. vagy a kiadó. ezt nem eldönteni kell, ez tény. az is, hogy kik olvassák. a lányok nyilván lányokról, s mint mostanában kiderült, vámpírokról olvasnak. a fiúk meg például erről. azért a gyerekkönyves piacon elég jól be lehet lőni, hogy mik uniszex könyvek (hp), mik számítanak lányok, s melyek fiúk figyelmére.

    a deficit meg hiába fáraszt, de milliókat ad el. valahogy meg kell szólítani azokat is, akiknek nem a néppszerűség az élete.
  • Ender Wiggin #10
    @winnie: De ki dönti el, hogy mi a célközönség? Te?
    Az ifjúsági regények nem hinném, hogy diszkriminálnának nemek szerint. Eleve az olvassa és nézi a filmet, aki fogékony erre az agykárásodást okozó modern mesefolyamra, amivel a tehetségtelennél tehetségtelenebb írók megörvendeztetnek az utóbbi 15 évben. Az biztos, hogy ha lesz gyerekem, előbb vágom le a kezem, mint hogy ezeket a szarokat adjam vele oda neki. Mikor a meseirodalom remekei, hála az én gyerekkorom egyetlen jó kiadójának, a Mórának, ott várják a polcon...

    Egyébként kissé már fárasztó, hogy minden modern mesében meg nem értett nyomi a főszereplő, aki az utolsó padban álmodozik, árva vagy elvált szülők gyereke, és a végén megmenti a világot.
  • winnie #9
    sajnos hiába hiszed a logikádról, hogy sima általnosításokkal következtetésre jutsz, nem fog menni. inkább a tényekre koncentrálj.

    egyrészt a könyvről írtam elsősorban - a filmre a fő kampó az ismert gyerekkönyv volt, jórészt fiú olvasótáborral ("úúú, megfilmesítik a percy jacksont, irány a mozi!" - hadd ne soroljam, hogy miért, kezdve a diszlexiás 12 éves főhőssel, akinek elváltak a szülei és viselkedési gondjai vannak - szépen célba vette az iskolában elnyomott srácokat) - viszont a stúdió húzása is bejött, hiszen azzal hogy adtak pár évet a főszereplőnek, sikerült a nézők nem szerinti megoszlását 50-50%-ra emelni. (ennél több nem is nagyon sikerülhetett volna, hiszen a lányok közismerten oda vannak az efféle kardos fantasykért.)
  • winnie #8
    szerintem valamit félreértesz. még ha ennyire gyakran mozogsz is 8-12 éves fiúk között, akkor sem jelenti azt, hogy a film vagy a könyv tetszeni fog nekik - és azt sem, hogy a lányoknak nem fog tetszeni. de ettől még ők a célközönség.
  • cateran #7
    Ahem...fiatal fiu a foszereplo, fiatal fiu a fo-mellekszereplo, csunyacska fiatal lany a fo-mellekszereplo... ..szerinted kik fogjak bamulni? A tobbi fiu? (ez nem "azonosuljunk a foszereplovel" tipikus esete...hanem a "mindent a tinilanyokert" esete..)
    Az 1. resz szar volt...remelhetoleg a 2. resz nem mulja majd alul...
  • sajtosnudli #6
    Fiatal fiú vagyok elég sok fiatal fiút ismerek és senkinek se tetszett. Ellenben a lányok többségének igen.
  • Ender Wiggin #5
    Én moziban láttam, 30-as férfi létemre. Fogalmunk sem volt (a felségemmel), hogy gyerekkönyv, hogy nem tinilányoknak szól, egyszerűen csak nem volt más. És annak, hogy rossz film, semmi köze vélt vagy valós célközönséghez. Egyszerűen csak irritáló a mitológia slendrián magyarázata, a klisé karakterek, a mitológia slendrián kifacsarlása, az illogikus dramaturgiai fordulatok egymásutánja és gyerekszínészek játéka. De akkor még mindig inkább ez, mint egy hairy potter, vagy bulldog mandibella és a vámpírropi.
  • winnie #4
    nem tiniknek és nem is nagyon lányoknak való. a fiatalabb fiúk szeretik azt a műfajt, a könyvek is nekik szólnak. (a főszereplő is fiú, ráadásul hátrányos helyzettel megáldott.)

    de meglep, hogy a kommentekből ítélve már minimum gondolták, hogy megnéznek egy gyerekkönyvből készült filmet, hogy utána felháborodjanak és meglepődjenek azon, hogy nem nekik szól, mulatságos valahol.