Ötvös Tibor

Sokat fejlődik az F1 2011

Tavaly végre visszatért a monitorokra a száguldó cirkusz, azaz Forma 1, mely ráadásul meglepően sikeresnek is bizonyult. Minőségileg is megütötte azt a bizonyos mércét, így nem meglepő, hogy a Codemasters minden évben kihozza az aktuális felhozatalt tartalmazó kiadást.

De nem csak a pilóták neveit illetve az autók festését változtatják meg, hanem a játékmenetben is komoly változásokat eszközölnek majd. A fejlesztők szerint javítanak a kocsik irányíthatóságán, új Mesterséges Intelligencia jelenik meg és fejlődik a törésmodell is. De a legnagyobb változásokat a multis játékmódok könyvelhetik el.



Lehetőségünk lesz ko-op Bajnokság indítására (ilyenkor egy társukkal közös istállóba szerződhetünk le és segíthetjük - vagy akadályozhatjuk - egymást a versenyben) de végre lesz osztott képernyős multi is, amit rengeteg rajongó követelt. Természetesen lesznek "sima" versenyek is, melyekben egyszerre 16-an állhatunk rajthoz és a gép irányítja a maradék 8 autót. Visszatér a Time Attack mód is.

A fejlesztők természetesen frissítik a pilóták listáját is és megjelennek az új festések is, ami azért alap követelménynek mondható egy ilyen játék esetében. És helyet kaptak az új pályák is a naptárban, így már 19 futamot tudhatunk le az évadban. A játékban is bemutatkozik az új előzési rendszer, a DRS és a KERS is.



Az F1 2011 legnagyobb előnye azonban kétségtelenül a grafikai megvalósítása. A készítők egymás mellé tették a tavalyi és az idei kiadást és a különbség hatalmas. A 2011-es kiadás valami elképesztően fest és minderre csak rátesz egy lapáttal a fejlesztett és sokkal élethűbb hatásokat produkáló időjárás rendszer is. Megújul a bokszutca, a kerékcsere kivitelezése és új lehetőségeket kapunk a médiával való kapcsolatunk fenntartására is.

Az F1 2011 még az idén megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #10
    OK, ez valóban megtörtént velem is. Meg az is, hogy 5 másodperc előnyöm volt a pit előtt, utána meg lett 25 hátrányom annak ellére, hogy nem volt probléma a kiállásnál. Feltételezem, az az autó, mely mögöttem volt ki sem ment egész verseny alatt. Vagy is hiba volt a mátrixban...:-D
  • tviktor91 #9
    Szejfti cart a nepnek'
  • Timbu #8
    A boxutcában az volt a "legjobb", amikor az AI szellemautója átment az enyémen. A telemetriát, másik pilóták köridejének, kiállásai számának listázását ugye véletlenül sem említik meg, mert akkor a képernyőn éppen nem látszó autók nem csalhatnának?
  • Grodt #7
    Szerintem a box utca az nagyon siramas lett, főleg az 1.0ban még szerencse h javítottak rajta, de még így is gáz egy kicsit. nekem még ami nagyon hiányzott az az, h semmi műszaki hiba nem volt, meg ezért az időjárás szimulálás is elég furcsa volt, főleg ahogy a pálya száradt. de egyébként jól elvoltam vele, és ezeket a hibákat leszámítva nagyon tetszett.
  • Ender Wiggin #6
    @sajtosrudi: Nekem a hangokkal, az irányíthatósággal és a boxutcával nem votl bajom. De hogy a saját szavaimmal takarózol, azzal igen :-D
  • herlius #5
    "A készítők egymás mellé tették a tavalyi és az idei kiadást és a különbség hatalmas." És ezt mégis hol lehet megtekinteni? A két beágyazott képről lenne szó? Mert én speciel nem látok nagy minőségi különbséget ezek között.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    5-8 év alatt ezeket meg is csinálják... addig meg vegye a sok bolond az évenkénti 1 DVD-s Patch-et :))))
  • sajtosnudli #3
    Hangok,törések,irányíthatóság,realisztikus T-cam, boxutca,AI

    Ez csak pár dolog de ha ezeket kijavítanák már élvezetesebb lenne. Kíváncsi vagyok a Codemasters képes lesz-e rá vagy megint csak a grafikával takaróznak majd
  • kumica #2
    gondolom safety car sem lesz
  • Ender Wiggin #1
    A grafikával eddig sem volt baj, félő, hogy megint azzal fognak csak takarózni...