Szekeres Viktor

A Másnaposok 2 leszerepelt Thaiföldön

Thaiföldön forgatták a Másnaposok 2-t, azonban fura (vagy teljesen érthető?) módon éppen a thai közönséget nem érdekelte az a kép, amit az amerikai filmesek festenek országukról, illetve Bangkokról.

Úgy tűnik, hogy Tahiföldön szeretik a poént, csak nem értik - talán ez a gondolat fogalmazódhatott meg a Másnaposok második részét gyártó Warner Bros. stúdió vezetőinek a fejében, mikor arról értesültek, hogy filmjük nem szerepel túl fényesen az ázsiai országban. A Másnaposok 2 négy ország kivételével mindenhol gigantikus siker az első hetes adatok alapján, Thaiföldön azonban a 62 moziban bemutatott film átszámítva mindössze 316 ezer dollár bevételt hozott első hétvégéjén.

A hét királya Thaiföldön az Amerikában sokkal gyengébben bemutatkozó Kung Fu Panda 2 volt, mely 950 ezer dollárnyi Thai bátot termelt nyitóhétvégéjén, de a Másnaposok 2-t még a Karib-tenger kalózai 4. része is megelőzte 707 ezer dolláros, második hétvégés teljesítményével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #16
    Én meg egyiket se láttam ^^
  • R1c0 #15
    Nálam leszerepelt itthon is, mivel egy szánalmas másolata az első résznek.
  • fergusonpapa #14
    mert a magyar filmek nem filmek hane szinházi elöadás felvéve.
  • zola2000 #13
    Mellesleg ahogy elnézem 2004ben még a top10ből 10 amerikai film volt thaiföldön, ma meg ... szóval lehet látni a trendet, de azt nem gondoltam volna ha a japán 2002es listát nézem az is tele van amerikai filmekkel, míg 2010ben "csak" a top10ből 4 amerikai (még ez is több mint amire gondoltam, mert a g365ön vannak heti videojáték eladások ott nincs semmi amerikai japánban) tehát nem volt igazam, de olyan irányba mennek a dolgok ahogy következtettem, mindenesetre arigató a linket ^^
  • zola2000 #12
    oké, de a 20 filmnek majdnem fele saját még mindíg ezerszer jobb mint a magyar arány, ahol 20 filmből 19 amerikai, egy magyar.
  • ffxi #11
    Az is lehet, hogy annak a fele is a kinnt élő nyugatiak tettek ki :D
  • fika ferenc #10
    En most szerdan neztem meg a fimet Bangkokban (nem vicc!) haromnegyed hazas volt a vetites, de amirol igazabol szeretnek irni, hogy valoban kellemetlen volt, hogy amin en farangh (nem azsiai ember) nevettem azon sokszor a Thai-ok nem.
    Nyilvan nekunk sem lenne annyira vicces hogy az Amerikaiak szemeben az osszes Magyar kurva, bunozo vagy cigany lenne...bar ez nagyjabol igaz LOL
  • nlght #9
    thaiföld kábé 3szor olyan csóró és 3szor olyan népszerű a warez mint itthon

    már az is meglepő, hogy a thai nép kipengetett 316k $-t 62 moziban...
  • winnie #8
    nézik, naná, hogy nézik. érdekes lenne megnézni, hogy mely országokban a legnagyobb a sajátfilmes arány bevételben.

    thaiföldön a legjobb 20 filmben tavaly 7 hazai volt, de ettől még ott is amerika a király. érdekes, hogy náluk az eredet nem tarolt, viszont a prince of persia jó volt.

    http://boxofficemojo.com/intl/thailand/yearly/?yr=2010&p=.htm
  • zola2000 #7
    ha alig nézik még thaiföldön is a thai filmeket, akkor honnan van rá pénz? Mert jópár tűrhető filmjük van, és miért pont azt nem nézik ami ott játszódik, ezért is következtettem arra amit írtam, ha egy országnak az összes filmje más mint az amerikai filmek, akkor logikus hogy azért mert arra van igény (és az amerikaira nem annyira), és azért van az a filmipar hogy azt az igényt kielégítsék, de ha linkeled amit írsz akkor elhiszem hogy nem hasból írtad (mert én keresgéltem a googlel, de nem találtam)...