Szekeres Viktor

Nem a Másnaposok 2 lesz az új Másnaposok

A közönség remek reakcióinak köszönhetően a női Másnaposoknak kikiáltott Koszorúslányok hatalmas siker elé néz, a viszonylag olcsó film könnyedén fogja átlépni a 100 milliós bevételi határt Amerikában.

Már az is nagy meglepetésnek számított, hogy múlt héten remek, 26 millió dolláros teljesítménnyel debütált Amerikában a női Másnaposoknak kikiáltott Koszorúslányok (Bridesmaids), azonban a film második hétvégés teljesítménye minden várakozást felülmúlt. A 32,5 millió dollárba kerülő csajos komédia péntektől vasárnapig 20,9 millió dollár bevételt hozott, vagyis a nézettsége alig 20%-kal csökkent az előző hétvégéhez képest. Ez azt jelenti, hogy már 60 milliónál tart a film, s minden bizonnyal a 100 milliós határon is át fog jutni.


Ez a teljesítmény még a Másnaposok 2009-es teljesítményét is felülmúlja, hiszen bár Todd Phillips filmje is remek szájhagyománnyal rendelkezett, de mégis 27%-ot esett vissza a bevétele a második hétre - ami természetesen így is pazar teljesítmény volt, s a film végül a 45 milliós debütálást követően 277 millió dollárnál fékezett le. Ez a teljesítmény hatszoros szorzót jelent, ami a mai mozis világban nagyon ritka, hiszen nagyon sok producer már annak is örül, ha filmjük a nyitóhétvégi bevétel háromszorosáig eljut összesen.

A Koszorúslányok tehát egy hatszoros szorzó esetén akár 150 millió dollárig is eljuthatnak, de a 100 millióra már mérget lehet venni. Mint ahogy arra is, hogy a Másnaposok második része, bármilyen jó is lett a film, ezúttal nem lesz képes, ilyen jó szorzót produkálni, köszönhetően annak, hogy rengeteg néző már az első hétvégén ott lesz a film előadásain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • geronemo #3
    "Annyira szeretek ide feljönni." Sok cikken felhúzom magam de ezt nem is igazán értem. Miért is baj ha mindenki elmegy az első héten megnézni? Akkor talán hamarabb befolyik a 100 milla de nem lesz meg a 6-os szorzó ez milyen nagy baj.
  • nlght #2
    Biztos félig megrágta valami az agyát
  • pokolfiu #1
    gratulálok a cikk címéhez... elmehetnél már valami agytornára pl, de lehet nyelvtanár is tudna segíteni rajtad...