Szekeres Viktor

Ezer embert sem érdekelt az új magyar sikerfilm

Tarr Béla utolsó filmje, A torinói ló, itthon leszerepelt. Úgy tűnik tehát, hogy a forgalmazóváltás nem hozta meg az eredményét a Filmszemlén csak jövőre bemutatkozó alkotásnak.

Elég lehangoló hétvégén vagyunk túl, már ha a hazai mozikat nézzük, hiszen még az első helyezett Sorsügynökség is gyenge debütálással szerezte meg a koronát. A scifi mellett egyetlen premierfilm mutatkozott be múlt héten csütörtökön, mégpedig Tarr Béla utolsó rendezése, A torinói ló. A közönséget azonban nem hatotta meg a film Berlinálén nyújtott remek teljesítménye.


Ez azt jelenti, hogy az 5 moziban vetített A torinói lóra mindössze 963 jegyet adtak el csütörtök és vasárnap közötti előadásokra, a termek kihasználtsága alig 7%-os volt. Mindez pedig nagy meglepetésnek számít, hiszen A torinói ló körül forrongó indulatok miatt még hírverést is kapott a fekete-fehér alkotás, ráadásul a nézők egy részében minden bizonnyal még éltek a hazai szinten viszonylag jól szereplő Werckmeister harmóniák emléke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #10
    Manapság az a 'művészfilm', amit csak egy bizonyos réteg tud élvezni, vagy annyira elvont, hogy csak egy bizonyos réteg tudja élvezni ... és persze ez alapján is díjaznak.
    Kíváncsi lennék, hogy ebben mennyi magyar adóforint van ...
  • ZeemanX #9


    Egyébként meg hiába is teszik ide fel már nyolcvanötödszörre ugyanezt a trélert, akkor se lesz nagyobb lelkesedés iránta...

    Esetleg ha csináltak volna még egy trélert (ami persze nem egy "hajlongó faágat" mutat újabb 45mp-en át), akkor lehet nem csak a Tarr-fanok/rokonok/belsőkörbeli "művész"-emberek néznék meg.

    Namind1.
  • KAWAszaki #8
    A trailer alapján igazi, önfeledt szórakozást várhat a kedves mozilátogató. De én, mint mezei pórnép, nem is érthetem, olyan mélyenszántó...
    A ráfordított, több mint 100M Ft állami támogatást az utolsó fillérig megérte :) Gratula.
  • Reg5 #7
    Trailer alapján biztosan.
  • endrev #6
    Ilyen előzetessel mit akarnak? És egyáltalán, miért nevezik sikerfilmnek? Nem értem.
  • Zolthen #5
    Messze a szartól, annál hígabb mint a fos.
  • zetortraktor #4
    Jó, nem kéne, de ez most hogy jön ide? Azért A torinói ló messze van a szartól, elég kemény lett.
  • Magnum PI #3
    Sosem értettem, hogy a művészfilmek miért fekete fehérek...
  • l300d #2
    hat igen. Nem kene minden szar filmre rairni hogy muveszfilm es hogy ezt a pornep nem ertheti.
  • fapapi #1
    Ez a 44 másodperc is roppant érdekes volt.