Gyurkity Péter

T-Mobile G2x és Nokia Astound

A szolgáltató tengerentúli részlege a felvásárlás ellenére is tovább bővíti kínálatát, mégpedig ezúttal az LG fejlesztésével, illetve a Nokia tavaly már Európában is felbukkant okostelefonjával.

Immár hivatalos a hír, hogy a T-Mobile USA újabb készülékkel erősít idén tavasszal, amely azonban ezúttal az LG szakembereinek jóvoltából áll majd rendelkezésükre. A G-sorozat újdonsült tagja tehát nem a HTC munkájára épül, így teljes neve "T-Mobile G2x with Google by LG" lesz, utalva a közreműködő felek részvételére.

A G2x gyakorlatilag a már korábban bemutatott LG Optimus 2x új néven megjelenő változata lesz, amely nem sokban tér el közvetlen elődjétől. Ennek megfelelően nem ér minket nagy meglepetés amikor a hardveres összetevők listájára nézünk: 4 hüvelykes kijelző, hátoldali 8 megapixeles kamera, elülső 1,3 megapixeles kamera, DLNA-támogatás, 1080p felbontású videórögzítés, 8 GB-os belső tároló, microSD, Bluetooth 2.1, és természetesen a névben is feltüntetett ikermagos Tegra 2 processzor. Szoftveres oldalon mindezt az Android operációs rendszer 2.2-es verziója egészíti majd ki, az LG azonban készül egy táblával is, amely szintén ezen szolgáltató kínálatában bukkan majd fel. A G-Slate a hírek szerint 8,9 hüvelykes kijelzővel, 3D-támogatással, 530 dolláros áron érkezik majd.

A fenti okostelefon nem az egyetlen a most megszellőztetett, illetve bejelentett jövevények sorában, ezek között ugyanis a Nokia fejlesztését is megtaláljuk, amely Astound néven lesz majd kapható. Mivel a készülék Európában (Nokia C7 néven) már tavaly ősszel bemutatkozott, nagy meglepetésre itt sem számíthatunk, marad a 3,5 hüvelykes AMOLED-kijelző, a 8 megapixeles kamera, a burkolaton azonban a T-Mobile logója lesz látható, ezúttal a Symbian 3.1 szoftver kíséretében.

A hivatalos megjelenés április első hetében esedékes, 80 dolláros áron, a cég tehát folytatja a megkezdett sort, meglátjuk, hogy ebből mi változik majd a felvásárlás hatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!