Ötvös Tibor

Rengeteg pénzt hoz az Angry Birds

A jelek szerint az emberek többségének nem számít az élethű grafika és a megvalósítás - elég, ha szórakoztató egy játék.

Legalábbis ez a tendencia látszik kialakulni, hiszen miközben a nagy kiadók küzdenek a vevőkért, addig az apróbb fejlesztők sorban pakolják ki a sikeresebbnél sikeresebb alkotásaikat. Ilyen az Angry Birds is, mely a Rovio csapat zseniális munkája. A program jelen pillanatban az egyik legsikeresebb program.



Ha ugyanis azt nézzük, hogy egy programba mennyi pénzt és energiát fektettek be a fejlesztők és az végül mekkora bevételt termelt, akkor az Angry Birds mindenképpen benne van a Top 3-ban. A Rovio ugyanis mindössze 140 ezer dollárt áldozott a fejlesztésre, a profit pedig jelen pillanatban 70 millió dollár felett jár. És épp ezért nem meglepő, hogy a csapat további terveken töri a fejét.

"Nézzük meg, honnan indult a Disney" - kezdte Mikael Hed, a Rovio vezetője. "Megalkották Miki egeret, majd jöttek az újabb karakterek. Ezt tervezzük mi is. Először is minden platformra megjelentetjük a játékot, aztán majd jöhetnek a tévésorozatok, a filmek és a többi média."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #6
    és a következő mondatban újra..
  • Merces #5
    A program jelen pillanatban az egyik legsikeresebb program. <= ezért a mondatért legalábbis kizárnának az újságirtó kamarábol.
  • bigjoe #4
    Én imádom....
  • Szefmester #3
    Az a 140ezer $ szerintem nagyrészt a kezdeti marketingnél keletkezett, mert az ilyen játékokat tucatszámra töltik fel a kongregate-re ingyenes verzióban.

    Igen, szerintem is egy teljesen új játékon kellene agyalniuk nem pedig egy folytatáson.
  • fergusonpapa #2
    jaja,de félek h nem karaktereket szeretük meg csaka játékmenetet hangulatott,nagyon ötletes meséknek kéne lennie megszerresse a célközönség..sztem.

    inkább fgondolkoznanak uj siker játékon nemkéne elszálni :)
  • bino512 #1
    kicsi a bors de erős:D