Berta Sándor

Még semmi szükség az iPad frissítésére

Miközben a világ egy része kíváncsian várja az iPad 2 hivatalos bemutatását, addig egy piaci elemző úgy véli: a rajongók némileg csalódottak lesznek majd a premier után.

Mindig komoly találgatások folynak arról, hogy vajon milyen hardverre épülnek és milyen funkciókkal rendelkeznek az Apple új termékei. Azonban sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg szükség van évente egy új eszköz piacra dobására? A kérdés most az iPad 2 közelgő premierje miatt aktuális. "A jelenlegi piaci helyzetben az Apple-nek voltaképpen nincs szüksége egy innovatív iPad-utódra" - összegezte véleményét Saverio Romero elemző, a Frost & Sullivan piackutató cég munkatársa.

A szakember szerint a korábbiaknál magasabb minőségű kijelző minden tábla PC-gyártó kívánságlistájának az elején található, ezért valószínűleg az Apple is módosítani fog rajta. A javított kijelző mellett a másik kitörési pont a különleges szemüveg nélkül használható 3D-s technológia integrálása lehet, amire a Nintendo és az LG mutatott példát. "A 3D kétségtelenül rendkívül érdekes az Apple számára, mivel ennek segítségével a játékokban új felhasználói élményeket lehet kínálni. Azt ugyanakkor kétlem, hogy a vállalat az iPad 2-be integrálná a technológiát" - közölte Romero.


Az elemző hangsúlyozta: nem valószínűsíthető, hogy az új termék kapcsán az almás társaság túlzottan nyitna a szilárdtestes adattároló technológiák felé, ez alól kivételt jelenthet az SD-memóriakártyák beépítése és alkalmazása. Azonban, ha figyelembe vesszük a konszern eddigi stratégiáját, ami arra irányult, hogy az iOS egy zárt operációs rendszer legyen és a nagyobb adattároló kapacitást csak drágán lehessen megvásárolni, akkor egy ilyen lépés szintén kevéssé valószínű. A legfontosabb kérdés azonban Romero szerint, hogy vajon a tengerentúli cég akar-e egy igazán úttörő iPad-utódot felmutatni, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy az iPad még mindig könnyedén lépést tart a konkurensek termékeivel.

"Az igazság az, hogy az Apple-nek jelenleg alig kell valamin változtatnia ahhoz, hogy piacvezető maradjon. A vállalatnak sem a márkát, sem az eszközt és a hozzá tartozó alkalmazás-rendszert figyelembe véve nincsen semmilyen problémája. Az iPad legerősebb konkurenciája a Motorola Xoom mellett a Samsung Galaxy Tab családja. A dél-koreai IT-társaságnak sok tapasztalata van a szórakoztató elektronikai területen, de ugyanakkor képes volt a Google egyik vezető partnerévé válni. Ezen túl az elmúlt hónapokban rendkívül sokat foglalkozott az imázsa ápolásával. Ez pedig most fizetődik ki" - elemezte a jelenlegi helyzetet a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VRSDM #9
    én csak kisétálok a kertből 5perc kellemes bemelegítő séta után máris egy szép dombos tájon találom magam, erdőkkel, tóval, fenyvesekkel, sziklásokkal. ja és golfütömmel barátommal meg néhány száz víz hatására lebomló teljesen környezetbarát labdával.

    nem drága a golf.
    nem drágább mint egy ipad.

    ja és mindkettőre szükségem van :')
  • G_ArchAngel #8
    Itt eleg olcso, gondolkodom, hogy el kellene kezdeni:)

    Marmint a felszereles olcso, a klubtagsagit nem tudom:)
  • endrev #7
    Crane, úgy látom nem használtál még iPad-et, vagy ha igen, akkor nem HASZNÁLTAD. Szerintem inkább várj a véleménynyilvánítással addig, amíg kompetenssé nem válsz.
  • EnxTheOne #6
    kap +1magot a processzor. Szóval megéri váltani. :D
  • GregSB #5
    Jobbat mondok: nekem semmi szükségem Golf ütőre. Mivel soha nem érdekelt a Golf, és soha nem is fog. Mégse megyek be egy Golfal foglalkozó topicba, vagy sport-hírhez, és nem kezdem el üvölteni, hogy ez egy értelmetlen és drága sport.

    Te miért nem tudsz ilyen bölcs lenni és megtartani az okosságaidat magadnak? :D
  • Crane #4
    "Még semmi szükség az iPad frissítésére"

    Jobbat mondok: Semmi szükség az iPad-re! :D
  • FoodLFG #3
    "nem valószínűsíthető, hogy az új termék kapcsán az almás társaság túlzottan nyitna a szilárdtestes adattároló technológiák felé, ez alól kivételt jelenthet az SD-memóriakártyák beépítése és alkalmazása."

    Nah! Akkor már talán eléri a Nintendo 3DS szintjét. USBt vajon sikerül beleépíteniük, vagy ez a drága technológia még mindig nem fér bele az árba ? :D
  • aislado23 #2
    Ipad hir. Még pár óra és virtuálisan széttépi itt egymást a sok hülye.
  • qetuol #1
    nem tudom jól olvastam e valahol, hogy az ipad2-nek PLS kijelzője lesz