Berta Sándor

Március 2-án érkezik az iPad 2

Két újság és egy hírügynökség is azt állítja, hogy a következő hónap első napjaiban érkezhet az Apple iPad készülékének utódja. Az információt alighanem a közelgő bemutató színhelyéül szolgáló Yerba Buena Center üzemeltetője szivárogtatta ki.

A The Wall Street Journal, a Financial Times és a Reuters is arról számolt be, hogy az Apple az iPad 2-t március 2-án fogja bemutatni. Kara Swisher, a The Wall Street Journalhoz tartozó All Things Digital újságírója cikkében arról írt, hogy az információt jól informált köröktől kapta. Az eszköz bemutatója a Yerba Buena Center for the Arts nevű művészeti centrumban lesz, amelyre hivatalosan március 2-án semmilyen rendezvényre nincs lefoglalva. A Financial Times úgy tudja, hogy az Apple a központ fő színpadát bérelte ki. Korábban itt került sor az iPad és az iPhone 4 premierjére is.


Az Apple beszállítóitól kiszivárgott információk alapján az iPad 2-nek három változata lesz. Ezeket WLAN-, UMTS- és CDMA-modulokkal, illetve ezek kombinációjával szerelik majd fel. Az új készülék képernyőjét megpróbálják a fényvisszaverődésekkel és a szennyeződésekkel szemben különösen ellenállóvá tenni. A szakértők arra számítanak, hogy az idén 40 millió iPad 2-t adnak el.

A Digitimes emellett arról tudósított, hogy az Apple kénytelen volt a napokban megváltoztatni az iPad 2 gyártásával kapcsolatos célkitűzéseit. A szükséges minőségű, és a specifikációknak megfelelő érintőképernyők hiánya miatt az eredetileg kitűzött 400-600 000-es megrendelést ezért 300-400 000-re módosították. A sorozatgyártás megkezdésének időpontja azonban nem változott, maradt február vége.

Az utóbbi információnak ugyanakkor ellentmond, hogy a The Wall Street Journal már február elején arról írt, hogy az Apple már javában gyártja a második generációs iPad készülékeket. A korábban kiszivárgott adatok szerint az iPad2 szoftvere alighanem marad az iOS, míg az érintőképernyő is a bevált 9,7 hüvelykes kijelző lesz. A processzor feladatait az ikermagos Cortex-A9 látná el, amely 1,2 GHz-es órajelen fut, ehhez pedig a szintén ikermagos PowerVR SGX543 grafikus vezérlő társul majd, amely háromszoros gyorsulást ígér az iPhone 4 esetében megszokottakhoz képest. A listán megtalálható további 512 MB memória, 1 megapixeles hátoldali, valamint 0,3 megapixeles elülső kamera, továbbá WiFi és GSM/CDMA-támogatás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #98

    Amiből kiindultunk, azok az árak, amikkel nem vagy tisztában: "Az általános tapasztalat, hogy minden apple cuccnál van olcsóbban jobb más neves gyártótól is"
    -tabletből nincs, nézz már körül, aztán magyarázd mi mennyi lesz fél év múlva meg jövőre!
    Nem azt akarom bemagyarázni hogy nem fog esni az áruk, de az nem pár hónap lesz, mintahogy irtad lentebb, hanem kicsit több... A HP még csak nyáron jön ki vele, a Xoom még csak most indulgat... az új samsung galaxy még kinn sincs... bár ha fel akarják venni a versenyt akkor valamit tenniük kell az árakkal, mert némelyik még drágább is mint az ipad :)
    Persze az első galaxy tabnak is esett az ára az amazonon 150dollárt, de lassan itt a kettes, még szép hogy szabadulnak a régitől, de akkor már ki az a hülye aki a régit veszi és nem az újat? :)
  • Madve #97
    Te most tényleg ennyire a kötődésre vagy ráállva, vagy ennyire nem vagy tisztában azzal, hogy hogy alakulnak, meg mi alapján az árak?
    Használd a józan paraszti eszedet!
    Vagy azt akarod bemagyarázni, hogy ha ma veszel egy tabletet, akkor az teszem azt egy fél év múlva is ugyanannyiba fog kerülni, miközben a mai pár darab említésreméltó helyett kb 20-30db közül választhatsz, és közben megjelennek/be lesznek harangozva a maiak utódjai?

    "Hát igen, lassan épp itt az ideje mert a szar apple már több mint egy éve kinn van..."

    Ez így szokott lenni minden újdonságnál, nem fog mindenki az első percben konkurrens cuccot gyártani egy újdonságra. Általában kiderül, hogy életképes-e az adott dolog, és ha igen, akkor belépnek mások is a saját termékükkel az adott piacra.
  • Tikal #96
    Ja értem, akkor most bejenetették az árakat, csak úgy... :) Érdekes a kis samsung tab se volt valami olcsó...

    "A többség meg eztán jön ki" Hát igen, lassan épp itt az ideje mert a szar apple már több mint egy éve kinn van...

    Szóval ugy gondolod a bejelntett HP és Motorla árak nem valódiak, csak ugy elterjesztették a nagyvilágban, aztán majd mikor tányleg kijönnek akkor hip hop lemennek az árak? :)
  • Madve #95
    A többségük még eztán jön ki, aztán kezd majd esni az áruk, amikor elkezdik überelni egymást...
  • Madve #94
    Mint mondtam még pár hónap...
  • Tikal #93
    Vicces. Szerintem te még nem néztél körül tablet ügyben, az összes idén megjelent tablet ugyanannyi vagy drágább mint az ipad :)

    ( a kinai vackokat hagyjuk )
  • Madve #92
    Az általános tapasztalat, hogy minden apple cuccnál van olcsóbban jobb más neves gyártótól is. Szóval nézz körül inkább. Ha meg tabletet akarsz, akkor meg várj még pár hónapot, lesz nagyobb választék, meg esik az áruk is...
  • Madve #91
    Azért mert valamit jónak/jobbnak tartasz, attól nem árt ismerni a konkurrens termékeket is. Apple cuccoknál meg különösen mókás, hogy milyen ezer éve hétköznapi funkciókat hoznak be a cuccaikba földrengető újdonságként. Mellékesen itt mindig jó hosszú viták vannak a cikk után idióta dolgokról, szóval érdemes itt lenni, mindig jót röhögök...
  • Thaison #90
    Én úgy vélem hogy az Ipad egy nagyok okos dolog, elég sok helyzetben elég jól használható DE az ára túl sok érte. Nem az Apple-t akarom fikázni, tudom jól hogy prémium márka és hogy az ára ellenére is nagyon sokan veszik, de itt Európában túl drága, főleg nálunk. Hogyha kicsit olcsóbb lenne én biztos hogy beruháznék egy ilyenre, suliban tök jól lehetne használni.
  • narumon #89
    hajrá