Szekeres Viktor

Százmilliót fizet a TV2 a kiskorúak pszichés fejlődésének károsítása miatt

Az ORTT utódja, az NMHH nem tétlenkedik, s a mai nappal újabb bírásággal sújtotta a TV2-t egyik őszi műsora miatt, mely ráadásuk csak kevés ideig volt képernyőn, ugyanis viszonylag hamar megbukott.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közleménye szerint a TV2 már százmillió forintnyi büntetést kénytelen kifizetni egyik őszi műsora, az Édesnégyes miatt, mivel abban sorozatosan törvényt sértettek. A Médiatanács december 15-i, szerdai határozatában 25 millió forint büntetést állapított meg az Édesnégyes című Tv2-es reality miatt, korábban pedig egyszer 19 millió, egyszer pedig 56 millió forint fizetésére kötelezte a csatornát ugyanazon valóságshow más epizódjainak vizsgálata után.


A hatóság szerint a celebes párkereső reality rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait. A NMHH szerint a szóbeli és fizikai agresszió, amit a közönségmérések szerint alkalmanként több mint félszázezer négy és tizenhét év közötti gyerek látott rendszeresen, súlyosan károsíthatta a kiskorúak pszichés fejlődését. A tanács közleményében arra is felhívta a műsorszolgáltatók figyelmét, hogy az új médiatörvény elfogadása után, a hasonló esetek elkerülése érdekében kérjenek előzetesen iránymutatást. (Utóbbit általában egy bizonyos díj befizetése után kaphatják meg.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #30
    Válasz fail. A tévé irányítása még csak közelről sem a te kezedben van. Ha azt hiszed, hogy abban van, akkor nincs miről beszélni...
  • CaptainRumi #29
    Az egészben csak az a szomorú, hogy az ORTT-NMHH a "gyerekek érdekei" címszó alatt akar megtollasodni. Ha nem lenne semmi kifogásolható a Tv-ben (hozzáteszem VAN) ők akkor is találnának.
  • DeviloftheHell #28
    istenem ennyi marhát :D, ha a szülö képtelen elmagyarázni a gyereknek mi az a sexualitás inkább nézze a pornot mint a barátjai által kitalált hazugságokból tanuljon amiröl fogalmuk sincs csak dicsekednek vele,

    akit meg nem zavar az hogy hiányzik a fél film, akkor az aztán az igazi nagy birka de meglehet nézni hányan vannak és hányan nézik ezt a sok szart
  • Mat666 #27
    Nem tudom hogy te hány éves vagy de abban biztos lehetsz hogy egy általános iskolába járó gyerek még nem tud úgy különbséget tenni jó meg mocsok között mint egy felnőtt különösen ha ott van még a csorda ösztön és ha az összes osztály társa ezt nézi és erről beszél akkor neki is nézni je kell ha nem akar kívülálló lenni és itt a nevelés sajnos nem számít vagy is annyira nem mint azt sok hinni szeretnék.
  • immovable #26
    #24
  • pokolfiu #25
    annyi pontosítás nem értana a cikkhez, hogy az ORTT és a NHH utódszerve a NMHH. ugyanis ez a kettő lett összevonva...
  • cateran #24
    Epic fail hasonlat..a tv iranyitasa maximalisan a te kezedben van (vagy jelen esetben a szulokeben) az hogy mit csinalnak es hogyan masok a nyilt utcan az messze meghaladja a te (szulok) hatalmat,nem lehetnek ra befolyassal..de a tv-re igen (vegyuk csak az alapokat: ki-,bekapcsolas..)
  • endrev #23
    Immovable, azért azt sem kötelező nézni, hogy valakik nyilvánosan az utcasarkon közösülnek, mégsem az arrajáró szülő felelőssége, hogy miért nézi a mellette sétáló gyereke. Persze megoszlik a felelősség, de a lényeg azon van, hogy megoszlik, nem pedig azon hogy nincs felelőssége az adónak. Van. Nagy. Nagyon nagy.

    Örülök a bírságnak, de keveslem. A gátlástalan sz@rjankó műsorigazgatónak személyesen kellene ezt kiperkálnia.
  • RecoPhile #22
    (Amúgy, ha ennyire odavannak a gyerekek pszichés fejlődéséért, akkor először a VIVA TV-t kéne betiltani és a helyét sóval beszórni Mert az tényleg káros hatást gyakorol a fiatalokra, szánt szándékkal, üzleti érdekből)

    100%-ban igazat adok...
  • immovable #21
    Nem kötelező nézni a fiataloknak sem. Akit rendesen nevelnek különbséget tud tenni a tv-ből áradó mocsok s a normál viselkedési formák között. Ha nem tud különbséget tenni, akkor ott a szülők a hibásak nem a TV. Igaz könnyebb mást okolni a saját hibánkért. Leveszi a felelősség terhét az emberről.
    Az Internet korában pedig egy műsort tiltani azzal a jelszóval, hogy ez jobb lesz a közönségnek. Hát.. hogy is mondjam, elég rövidlátó meglátás.