Ötvös Tibor

"Halott a filmes játékok világa"

A filmes licenszek alapján készített játékok világgá elég elkeserítő képet mutat. Bár akadnak üdítő kivételek, de többnyire sajnos csak a címmel próbálták eladni az aktuális programjukat.

Jelen pillanatban is akad a piacon pár olyan alkotás, melynek szereplőit már láthattuk a mozikban. Ilyen a James Bond 007: Blood Stone és a Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1: The Video Game. Utóbbit az EA jelentette meg és épp ezért meglepő, hogy az ő vezetőjük, név szerint Frank Gibeau úgy nyilatkozott, hogy licenszelt játékokat nem éri meg fejleszteni.



"Ha sikeres játékot akarunk csinálni, akkor minőséget kell produkálni. A licensz-alapú, átlagosan 75 százalékot kapó címek kora lejárt, akár a dinoszauruszoké. A James Bond sorozatot is azért fejeztük be, mert úgy éreztük, hogy túl sok a kreatív határ, amit a jogtulajok kőkeményen be is tartatnak. Így összeadtuk a 007-es címekbe beleölt időt és az azon dolgozó emberek bérét és arra gondoltunk: a fenébe is, csináljunk saját sorozatot."

"Azok, akik anno a James Bond játékokat készítették a számunkra azok csinálták a Dead Spacet is. És most döntse el mindenki, hogy mit adna ki szívesebben: a James Bond 007: Blood Stone 2-t vagy a Dead Space 2-t?"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prof William #11
    Az X-Man Wolverine játék tényleg köröket vert a filmre. Nagy kedvenc volt anno. A Film is hasonló lett volna akkor sikeresebb lett volna.
  • halaszlo #10
    Ez gyerekeknél máshogy működik. Ők megnézik a filmet és utána azzal akarnak játszani, olyan babát akarnak, írószert, bögrét stb.
    A "verdás" cuccokat még most is viszik, mint a cukrot.
    A nagykorúaknak szóló filmes játékoknak valóban soha nem volt nagy sikere, de ők kevesebbet is játszanak. Meg rájuk kevésbé hat a marketing.
  • Balintos #9
    Halottak? Léteztek valaha?
  • Reg5 #8
    Ezért ért véget a Blood Stone cliffhangerrel...
  • DrTre #7
    Igaza van, mert ugye ezekben a játékokban van a legjobban megkötve a fejlesztők keze és a határidő is annyira kötött, hogy egy nap csúszás sem megengedett és akkor jönnek az ilyenek, mint a vasember 1-2. A Blood Stone mondjuk kifejezetten jóra sikeredett, bár én oda vagyok James Bond-ért, de tényleg szórakoztató játék volt. A Harry Potter új része viszont még játéknak se tekinthető, kb a vasember szintjén van. Kár lenne ezekért a lehetőségekért, mert jó játszani egy olyan világban, amit éppen a moziba láttál, de amíg ilyeneket adnak ki és a játékosok is tudják és leírják az ilyen játékokat, addig még nem is éri meg, miközben kiadhatnának egy Dead Space 2-t is.
  • bakagaijin #6
    Hmm, a KOTOR 1-2 pl. tetszett. Mondjuk ezek nem tudom mennyire köthetők egy filmhez :).
  • narumon #5
    Az összes filmből készült játék fos és az összes játékból készült film is fos.
  • kissssss #4
    én inkább maradok a Riddick játékoknál
  • Zaraki Kenpachi #3
    Azok tényleg katasztrófák szoktak lenni.
    De van(nak) kivétel(ek), amikor a game jobb mint a film, mint Pl X-men: Wolverine.
  • Jimmyke #2
    Ezek még a jobbik kategóriába sorolható játékok, a mozis megjelenést kísérő/pár héttel utána elkészült, összecsapott promóciós videojátékokról ne is beszéljünk.